www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Plaža Agia Paraskevi (Platanias)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.14216015170508N  23.43858003616333E

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Plaža Platanias ( Agia Paraskevi)

Velika peščana plaža Agia Paraskevi (Αγία Παρασκευή) je jako popularna zbog svoje lepote. Organizovana je, sa sadržajima među kojima su beach bar i centar za vodene sportove. Poznata je i pod imenom Platanias (Πλατανιάς), po selu u brdima severno od plaže.

Prirodnog hlada ima malo i to samo na pojedinim mestima, ali postoje ležaljke i suncobrani. Za one koji to ne vole ima i slobodnog prostora da se spusti peškir, uglavnom na krajevima plaže. Tu je i gužva manja dok u središnjem delu gde su ležaljke i suncobrani ima i više naroda.

Nalazi se na južnoj obali Skiatosa koja je dobro zaštićena od jakih severnih vetrova, 7 km od grada i pola kilometra južno od pomenutog sela Platanias. Dobila je ime po crkvici u blizini, skrivenoj u hladu velikih višegodišnjih platana. Poznata je po verskom festivalu koji se održava 26. jula. Plaža se nalazi u istoj velikoj uvali kao i plaže Vromolimnos i Kolios, između naselja Kolios na istoku i Trulos na zapadu.

Moguće je iznajmiti čamac i otići na male izlete oko ostrva. Postoji mnogo opcija za smeštaj kao što su lepe vile i luksuzni hoteli i studija, smešteni na samo nekoliko metara od obale i u obližnjem naselju Platanias.

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Plaža Platanias (Agia Paraskevi)

Takođe ima puno taverni uz more, barova i mini marketa u okolini i u Plataniasu. Do plaže se može doći autobusom iz grada koji saobraća vrlo često (autobuska stanica broj 15 i 16), taksijem ili automobilom.

U istom zalivu leže i plaže Vromolimnos i Kolios.

Krajolik je takođe lep. Zbog lepote mora i sadržaja koje nudi, plaža je vrlo popularna i privlači mnogo ljudi a mnogi je koriste kao polazište za nekoliko šetačkih tura koje se mogu organizovati u tom području a najpoznatija vodi do plaže Kehria i prolazi pored manastira. Plaža je godinama dobijala Plavu zastavu (2010. i 2011. poslednji put).

Nekoliko hotelskih bazena je otvoreno za nerezidente pod uslovom da kupite piće u hotelskom baru.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos
Skiatos-Kolios
Plaža Kolios
Skiatos-Trulos-Troulos
Plaža Trulos (Troulos)
Skiatos-Manastir-Kunistra-Ikonistria
Manastir Panagia Kunistra (Ikonistria)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)