www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Agia-Eleni

Plaža Agia Eleni

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom Plaža dostupna brodom

GPS: 39.153459289666365N  23.391737937927246E

Agia Eleni (Αγία Ελένη) je peščana plaža (ima i nešto lepog šljunka), organizovana, sa suncobranima, ležaljkama i beach barovima. Vrlo je popularna zbog blizine plaže Kukunaries.

Skiatos-Agia-Eleni

Plaža Agia Eleni je okružena gustom šumom

Na plaži Agia Eleni postoje barovi koji su zaduženi za atmoseru i dobar provod.

Nazvana je po crkvici u blizini čija se bela boja idealno uklapa sa plavim morem, zelenim drvećem i zlatnim peskom. Ova zlatno-peščana plaža se nalazi 12,5 km od grada Skiatos, na zapadnoj obali ostrva, svega 1,5 km od popularne plaže Kukunaries. Samo jedan deo ove plaže dugačke oko 400-500 metara je organizovan, sa suncobranima i ležaljkama dok je ostatak potpuno netaknut i možete slobodno da spustite svoj peškir. Shodno tome je i gužva najveća oko barova i u delovima gde postoje ležaljke i suncobrani. Pored jednog od barova postoji improvizovani tuš (napravljen od tikve!).

Dobra strana je što se nalazi na zapadu pa se možete kupati do kasno popodne. Tokom dana, sunce je prilično jako u julu i avgustu ali ćete biti zaštićeni suncobranima ili možete uživati u debeloj hladovini velikog drveća koje gotovo dodiruje more. Sa plaže se vidi obala poluostrva Pilion na grčkom kopnu. Mesto je idealno za decu zbog plitkog mora i mirnog okruženja. Smeštajne kapacitete ćete naći u Kukunariesu.

Osim busom (do plaže Kukunaries pa dalje pešaka), do plaže Agia Eleni je moguće doći i kolima kao i vodenim taksijem.

Pristup Agia Eleni je jednostavan. Postoji mnogo brodova koji polaze iz glavne luke i voze turiste do ovog područja punog lepih i mirnih plaža. Možete takođe doći do plaže Kukunaries autobusom (stanica broj 24) a zatim produžiti peške ili kolima prilično lošim putem na koji ćete naići nakon što prođete lagunu Strofilia.

Na plaži postoje barovi koji rade u sezoni kao i sadržaji za ljubitelje sportova na vodi. Popularna je među porodicama jer je relativno mirna a voda plitka ali je ipak najpopularnija među ljubiteljima žurki i glasne muzike na pesku. Doduše, ovde nije atmosfera kao na Banani ali se s vremena na vreme organizuju dešavanja koja će Vam zajedno sa samom plažom koja je prelepa upotpuniti dan na ovom sjajnom ostrvu. Ovo je jedno od najboljih i najopuštenijih mesta na Skiatosu i nikako nemojte da ga preskočite bez obzira što se u blizini nalaze plaže Kukunaries i Banane. Prvu redovno glasaju za najbolju na ostrvu dok je druga poznata po dobrom provodu.

Skiatos-Agia-Eleni

Beach bar

Agia Eleni je dobro mesto za windsurfing. Vetar i talasi su slični onima na plaži Banana. Možete voziti skroz do plaže tako da nema problema oko nošenja opreme.

U neposrednoj blizini postoje još dve plaže na koje možete otići ako je na Agia Eleni prevelika gužva.

Neposredno pre završetka puta ka Agia Eleni postoji neasfaltirani put na levo koji je označen i koji vodi na Krifi Amos odnosno Skrivenu plažu (pesak u bukvalnom prevodu). Krenite njime oko 1 km i naći ćete se iznad lepe uvale s malom šljunkovito-peskovitom plažom i kantinom koja radi u sezoni.

Ima malo prostora za parkiranje i teško je okrenuti auto, ali je u poslednjih nekoliko godina popravljen put koji ide odatle tako da se možete okrenuti i nastaviti sa vožnjom dok ne dođete do jedne od sledećih plaža severno odatle.

Šetnja je jako lepa ali je strmina i traje oko 15 minuta. Spustiti se i nije tako teško ali uspon nazad košta malo truda. Apsolutno vredi napora.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Banana
Plaža Banana (Krasa) i Mikri Banana
Skiatos-Krifi-Amos-Hidden-Beach
Plaža Krifi Amos (Krifi Ammos, Hidden beach)
Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Ambelakia
Plaža Ambelakia (Ampelakia)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)