www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Banana

Plaža Banana (Krasa) i Mikri Banana

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom Plaža dostupna samo peške

GPS: 39.1465701930969N  23.39264988899231E

Banana (Μπανάνα) je peščana plaža i nalazi se između plaža Kukunaries i Agia Eleni, u južnom delu zapadne obale ostrva. Udaljena je od grada Skiatos oko 13 km. Ova uvala se izvorno zvala Ormos tu Krasa ali je kasnije dobila ime Banana zbog svog oblika.

Skiatos-Banana

Prelepa peščana plaža

Kako se nalazi na desetak minuta hoda od glavne plaže u ovom području (Kukunaries), gužva je manja. Nudizam se praktikuje na nekim delovima, prevashodno na susednoj plaži Mikri Banana.

Dve uvale leže jedna pored druge, Banana i Mikri Banana.

Plaža je označena od parkinga kod plaže Kukunaries. Siđite iz busa na stanici 26 i videćete neasfaltirani put od plaže Kukunaries koji nastavlja dalje na jug (ima dosta da se ide) i deli se na dva. Jedan kraj puta vodi do peščane uvale zvane Banana. Ovo je glavna plaža, lepa i vrlo popularna, pogotovo među mlađom populacijom, dugačka, sa dubokom vodom koja nije baš najbezbednija za decu.

Od stanice busa broj 26 i plaže Kukunaries počinje neasfaltirani put koji nastavlja dalje na jug (ima dosta da se ide) i deli se na dva. Jedan kraj puta vodi do Banane a drugi do Mikri Banane.

Plaža je organizovana, s finim peskom i kristalno čistim morem, nudi široki spektar vodenih sportova (postoji i škola) i najbolje je mesto za windsurfing. Vetar je dobar kao i talasi u kanalu između Skiatosa i Piliona. Na plaži postoje ležaljke, suncobrani i spasilačka služba kao i obilje prirodne hladovine koju stvara okolno drveće. Ipak, najpoznatija je po dva beach bara (Bananarama i Banana Beach Bar) koji su možda i najpopularniji na celom Skiatosu i prave atmosferu koja mnogo podseća na onu koja vlada na Mikonosu.

Na plaži Banana postoje dva beach bara u kojima je atmosfera slična onoj na Mikonosu. Dobro sad…Mikonos je ipak Mikonos…

Skiatos-Banana

Plaža je čuvena po dva beach bara

Banana je sjajno mesto koje nikako ne biste smeli da propustite! Žurke na plaži, glasna muzika, kokteli…ima i toga na Skiatosu. Za one koji bi da budu ovde a ipak malo dalje od razuzdane omladine, preporuka su krajevi plaže na kojima je gužva nešto manja a atmosfera za nijansu mirnija.

S obzirom da se nalazi na zapadu ima sunca do kasno popodne. Nekada je bila naturistička plaža ali je većina nudista sada na Maloj Banani (Mikri Banana) do koje vodi drugi kraj neasfaltiranog puta kojim ste došli od autobuske stanice broj 26. Ove dve plaže su odvojene ogromnim stenama. Mala Banana je mirnija od svog komšije, manja je i ima fini pesak i kristalnu vodu. Na plaži takođe postoji bar i ima ležaljke i suncobrane.

Još jedna manje poznata ali jednako atraktivna plaža se nalazi u blizini i turisti je zovu Spartak mada je poznata kao Abelakia među Grcima. Naći ćete je ako prošetate dalje oko stenovitog rta i pruža olakšanje od gužve na prethodne dve. Uveče, kada sunce pada, obe plaže su sjajne za uživanje u zalasku. Nema smeštaja u neposrednom okruženju i prve objekte ćete pronaći tek u Kukunariesu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Ambelakia
Plaža Ambelakia (Ampelakia)
Skiatos-Agia-Eleni
Plaža Agia Eleni
Skiatos-Krifi-Amos-Hidden-Beach
Plaža Krifi Amos (Krifi Ammos, Hidden beach)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)