www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Kolios

Plaža Kolios

Peščana plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.14126978907372N  23.44585418701172E

Slatka peščana plaža Kolios (Κολιός, “skuša” na grčkom) se nalazi 6 kilometara jugozapadno od grada Skiatos, u malom i atraktivnom zalivu između plaža Vromolimnos i Platanias (Agia Paraskevi). Dugačka je oko 300 metara, organizovana i ima nekoliko barova/taverni i centara za vodene sportove.

Skiatos-Kolios

Sa leve strane postoje stepenice koje vode do plaže

Odavde možete iznajmiti brodove i organizovati izlete. Brodovi koji organizuju kružne ture po ostrvu su često usidreni u zalivu i kada se ekipa turista iskrca, na glavnom delu plaže gde su grupisani sadržaji i u tavernama je gužva iako retko traje dugo. Ostatak plaže je dosta mirniji i sa značajno manje ljudi.

Kolios leži između plaža Agia Paraskevi (Platanias) i Vromolimnos.

Regija Kolios je idealno mesto za provesti svoj odmor i istraživati prirodne lepote ostrva. Plaža je popularna ne samo zbog kristalne vode nego i zbog pomenutih centara za sportove na vodi i raznih sadržaja kao što su ležaljke i suncobrani a drvećem prekriveni rtovi na zapadu i istoku su takođe dobra mesta za provesti dan u hladovini. Postoje dve taverne na plaži. Područje nudi obilje smeštaja, od luksuznih apartmana do jednostavnih soba kao i veliki izbor taverni, marketa i caffe barova. Kolios je dobro mesto ako volite manje gužve u odnosu na one koje su uobičajene na nekim drugim južnim plažama. Plaža ima blagi pad i odlična je za porodice s malom decom.

Put do plaže je dobar i česti su javni autobusi iz Skiatosa koji voze do svih južnih plaža i staju i na Koliosu (stanice 13, 14 i 15) a možete doći i taksijem kao i automobilom i motociklom. Na levom kraju postoje stepenice a možete proći i kroz pomenute turističke komplekse.

Plaže Agia Paraskevi (desno ako gledate prema pučini) i Vromolimnos (levo) su veoma blizu a između Koliosa i ove potonje postoji netaknuta uvalica na kojoj najčešće ima svega par ljudi.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos
Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)
Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)
Skiatos-Tzaneria-Nostos
Plaža Tzaneria (Nostos)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)