www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Vromolimnos

Plaža Vromolimnos

Peščana plaža Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.13703417151969N  23.445521593093872E

Skiatos-Vromolimnos

Plaža Vromolimnos je potpuno organizovana

Plaža Vromolimnos (Βρωμόλιμνος) je među najpopularnijim i najuređenijim plažama Skiatosa, a zeleni ambijent stvara lepo mesto za opuštanje. Nalazi se na zapadnom kraju rta Kalamaki, 6 km jugozapadno od grada Skiatos. 2012. godine je kao i mnogo puta pre toga nagrađena Plavom zastavom.

S obzirom na popularnost, velika gužva je potpuno očekivana i normalna.

Ova prelepa, odlično organizovana peščana plaža sa borovinom u pozadini, nalazi se u blizini priobalnog naselja Kolios. Dobro je zaštićena od jakih severnih vetrova. Ovo je ljupka, mirna uvala sa čistom vodom i finim peskom. Vromolimnos („prljavo ili smrdljivo jezero“ na grčkom) se smatra drugom najpopularnijom plažom posle Kukunaries. Ime duguje malom plitkom jezeru koje je tamo bilo u prošlosti a danas od jezera nema ništa više nego potpuno isušena močvara. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani kao i spasilačka služba. Gužve znaju da budu ogromne u špicu sezone pogotovo jer je sama plaža uska. Voda je plitka i idealna za decu ali na krajevima plaže gde je buka manja. S obzirom da se nalazi na jugozapadu ostrva možete ostati do kasno.

Skiatos-Vromolimnos

Beach bar na plaži Vromolimnos

Plaža je hot spot za mnoge turiste a posebno za mlade koji je posećuju zbog glasne muzike koja dolazi iz barova. Poznata je kao party plaža. Tu je i centar za sportove na vodi kao i teren za beach volley. Na levom kraju je škola sportova na vodi i Vromolimnos plaža je poznata po dobrim uslovima za skijanje na vodi posebno u večernjim satima kada je more poput stakla.

Desno od plaže postoji mala izolovana uvala do koje se može otplivati.

Vromolimnos plaža je okružena tradicionalnim tavernama i kafićima i lako joj se pristupa automobilom, taksijem i javnim autobusima iz grada (stanica broj 13, oko 1 km) kao i brodom, ekskurzijskim ili iznajmljenim. Siđite na autobusnom stajalištu broj 13 i pratite glavni put prema plaži Kukunaries oko 60 metara i videćete put ulevo koji Vas vodi do plaža Vromolimnos i Kolios. Skrenite levo nakon 30 metara i pratite put do plaže. Desno se ide na plažu Kolios. Puno smeštajnih kapaciteta je dostupno u području oko plaže kao i u obližnjem turističkom naselju Kolios.

Tačno iza ugla je i plaža Kolios. Mirnija je nego Vromolimnos, prijatna, iako pesak nije tako mekan i krajolik nije tako spektakularan kao na komšijskoj plaži (nema vodenih sportova). Između ove dve plaže postoji jedna mala uvala do koje možete ili doplivati sa Vromolimnosa ili prošetati putem koji se malo odvaja od obale da bi se zatim ponovo spustio ka moru.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Kolios
Plaža Kolios
Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)
Skiatos-Tzaneria-Nostos
Plaža Tzaneria (Nostos)
Skiatos-Kanapica-Kanapitsa
Plaža Kanapica (Kanapitsa)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)