www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Agistros-Agistri-Paradise

Plaža Agistros (Agistri)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 39.16780940816498N  23.409665822982788E

Oko poluostrva Mandraki postoje tri plaže koje su jedna pored druge: Mandraki (Kserksis) je levo od rta kako prilazite obali, Eljas je u sredini odnosno prva s desne strane poluostrva dok je Agistri (Agistros) skroz desno i od prethodne je odvaja samo niski rt. Najveća je Eljas, a najmanja Agistros.

Skaitos-Agistros-Agistri-Paradise

Agistros je najmanja od tri plaže u području Mandraki

Na sve tri plaže su visoki talasi kada duvaju jaki severni vetrovi (popodne tokom jula i avgusta). Tada se, nažalost, dešava da na plaži bude prljavštine koju more nabaca. Ovde vredi doći ako želite opuštanje daleko od buke popularnih i pretrpanih plaža. Ove tri su udaljene oko 13 kilometara od grada Skiatos i nalaze se na zapadnoj obali ostrva.

Agistros (poznata i kao Agistri ili Paradise odnosno na grčkom Άγκιστρος) je lepa i izolovana peščana plaža (ima nešto malo šljunka) dugačka nešto više od dvesta metara (najmanja je od tri plaže oko poluostrva Mandraki). Nalazi se desno od veće plaže Eljas od koje je kao što je već pomenuto odvaja niski rt. Naziv bi u prevodu sa grčkog bio “udica” odnosno “kuka”.

Često ćete videti izletničke brodove koji dovoze turiste svakodnevno iz grada Skiatos i to je ujedno i najjednostavniji način da dođete do ovog dela obale.

Ovu trilogiju na zapadu Skiatosa čine plaže Mandraki (skroz levo), Eljas (u sredini, najveća od sve tri) i Agistros (najmanja i skroz desno). Najjednostavniji način da dođete do njih je brodom, a ako se odlučite za kola čeka Vas zemljani put.

Skiatos-Agistros

Taverna

Ako se odlučite da dođete kolima čeka Vas delom vožnja i po zemljanom putu. Sa glavnog puta u naselju Kukunaries ćete videti skretanje za plaže i poluostrvo Mandraki a parking imate duž puta kojim prilazite obali. Sa mesta gde se parkirate ćete na levoj strani (ako gledate prema moru) videti plažu Eljas a na desnoj Agistros okruženu prelepom vegetacijom. Prvo fotkanje pa spuštanje do plaže na kojoj nikada nema gužve mada se broj kupača značajno povećava kada pristanu brodovi sa izletnicima.

Druga varijanta ako imate kola je preko Trulosa. Vozite ka plažama Megalos i Mikros Aselinos i malo pre njih imate skretanje levo ka tri plaže oko poluostrva Mandraki. Iz ovog pravca je prva Agistros, pored nje je Eljas dok je na samom kraju, iza poluostrva, Mandraki.

Plaža je uvek vrlo mirna, voda izuzetno čista i obično duva osvežavajući povetarac koji čini sunčanje podnošljivim i istovremeno opasnim jer izgorite pre nego što toga postanete svesni. Na plaži postoji taverna u kojoj je atmosfera skroz opuštena, a mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani. Doduše, samo na delu bliže taverni dok je desni kraj potpuno netaknut. Nema sportskih sadržaja a smeštajne opcije imate tek u području Kukunaries, na udaljenosti oko 2-3 km južno od plaže.

Levo iza stena je velika plaža Eljas na kojoj takođe postoji bar u kome je atmosfera uvek opuštena.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Eljas-Elias
Plaža Eljas (Elias)
Skiatos-Mandraki
Plaža Mandraki
Skiatos-Aselinos
Plaže Megas i Mikros Aselinos
Skiatos-Krifi-Amos-Hidden-Beach
Plaža Krifi Amos (Krifi Ammos, Hidden beach)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)