www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Marata-Maratha

Plaža Marata (Maratha)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.14600439191587N  23.409708738327026E

Skiatos-Marata-Maratha

Plaža Marata

Marata (Μάραθα odnosno „komorač“ na grčkom) je lepa peščana plaža s kristalnom vodom. Dugačka je oko trista metara i okružena visokom borovinom koja skoro da dodiruje obalu i pravi lepu hladovinu u vrućim letnjim danima.

Ovo je lepo mesto za opuštanje i mirna alternativa susednoj plaži Kukunaries koja je udaljena svega 500 metara i na kojoj je uvek velika gužva. Zajedničko im je da su obe 2012. nagrađene Plavom zastavom.

Marata se nalazi na južnoj obali ostrva, 10 km jugozapadno od grada Skiatos i dobro je zaštićena od jakih severnih vetrova. Plaža je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama te sportovima na vodi. Voda je prilično plitka tako da je dobra za porodice s decom naročito zbog obilja prirodnog hlada. Veoma je uska i to toliko da staje samo jedan red ležaljki.

Marata se nalazi ispred plaže Kukunaries i hotela Skiatos Palace. Dobra je varijanta doći ovde na kupanje u periodu dana kada je gužva najveća na popularnom susedu.

U okolini ima dosta zabavnih i sportskih aktivnosti i svih vrsta smeštaja. Tu je i lep beach bar u kome možete uživati u koktelima, kafama, piću i nekom laganom obroku poput salata ili svežeg voća. Plaži je lako pristupiti javnim autobusom (stanica broj 19) koji su dosta česti na ruti od Skiatosa do plaže Kukunaries a tu je i taksi kao i mogućnost dolaska kolima ili motorom. Do plaže se spušta stepenicama.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Trulos-Troulos
Plaža Trulos (Troulos)
Skiatos-Eljas-Elias
Plaža Eljas (Elias)
Skiatos-Mandraki
Plaža Mandraki

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)