www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Kehria-Kechria

Plaža Kehria (Kechria)

Peščana plaža Šljunkovita plaža Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima Plaža dostupna brodom

GPS: 39.18459325169912N  23.444716930389404E

Skiatos-Kehria-Kechria

Put do plaže je dobrim delom neasfaltiran

Zaliv Kehria (Κεχριά) i susedna uvala Ligaries se nalaze na sredini severne obale ostrva, oko 8 kilometara severozapadno od grada. Ako dolazite kolima ili motorom računajte na to da je dobar deo puta do tamo neasfaltiran i morate da se parkirate malo pre dolaska na plažu. Vozite polako i oprezno, naročito posle manastira odakle je put znatno lošiji. Mnogi zbog toga dolaze izletničkim brodovima koji polaze svakodnevno iz grada Skiatos.

More je kristalno čisto i prelepo. Doduše, Kehria je izložena severnim vetrovima pa budite oprezni jer kad duvaju ima talasa. U blizini nema smeštajnih mogućnosti jer se plaža nalazi oko 7 kilometara od Kacarosa).

Dobar deo puta do plaže Kehria je neasfaltiran ali je mesto odlično ako želite da pobegnete od gužvi koje su na Skiatosu ponekad nepodnošljive.

Plaža Kehria je peščano-šljunkovita i savršena za provesti ceo dan, daleko od svega. Među lokalcima je poznata i kao Small Paradise („Mali Raj“). Ova plaža je daleko od rajske i daleko od toga da je među najlepšima na Skiatosu ali…svi je nekako zavole! Iako je dugačka samo nekih 150 metara. Jednostavno je drugačija. Nema gužve, nema buke… Prvo kupanje, pa klopa a zatim pod maslinu i opuštanje. Godinama unazad na plaži postoji taverna koja nudi svojim gostima običnu ali dobru hranu i još bolju atmosferu. Tradicionalna grčka jela koja su pripremljena s velikom ljubavlju i pažnjom su još bolja kada ih konzumirate tako blizu mora u ovoj netaknutoj prirodi. Taverna je vrlo popularna kod lokalnog stanovništva a posebno nedeljom izgleda kao jedno veliko porodično okupljanje. Deca se igraju a odrasli jedu, druže se i naravno piju vino i cipuro.

Na plaži postoji taverna koja je veoma popularna i naročito posećena nedeljom kada se dolazi na porodični ručak.

Skiatos-Kehria

Plaža je stenama podeljena na dva dela

Plaža je stenama podeljena na dva dela i na oba postoje ležaljke i suncobrani. Tačnije, ležaljke stavlja ko gde hoće i kome kako odgovara…tako je to na ovoj plaži. Ima ih čak i ispod drveća kao i na travnatom pojasu koji se nastavlja na peščano-šljunkoviti. Oko plaže ima dosta drveća ispod koga oni koji ovde dođu (uglavnom su to neki drugačiji turisti od onih na koje ste navikli na Skiatosu) stavljaju ležaljke i uživaju. Sve u svemu, jedno od najopuštenijih mesta na Skiatosu i plaža koju bi definitivno trebalo da izbegavaju oni koji vola da na plaži imaju par fensi kafića, skutere, mrežu za odbojku i druge sadržaje kojih ima u izobilju na južnoj obali ostrva.

Okolina je apsolutno zapanjujuća i vredi je obići iz više razloga. Priroda je različita od južne strane ostrva. Surove stene razbijaju jake boje zelenog drveća i plavog mora.
Unutrašnjost je puna neverovatnih starih platana i jedinstvene flore i faune, različite od ostatka ostrva. Manastir Kehria, malo dalje uzbrdo, vrlo je autentičan i zanimljiv za posetiti.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Ligaries-Aligaries
Plaža Ligaries (Aligaries, Lygaries)
Skiatos-Manastir-Panagia-Kehria
Manastir Panagia Kehria (Kechria)
Skiatos-Aselinos
Plaže Megas i Mikros Aselinos
Skiatos-Manastir-Kunistra-Ikonistria
Manastir Panagia Kunistra (Ikonistria)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)