www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Aselinos

Plaže Megas i Mikros Aselinos

Peščana plaža Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 39.173041273803335N  23.423902988433838E – Megas Aselinos

GPS: 39.17558636499906N  23.431241512298584E – Mikros Aselinos

Skiatos-Aselinos

Levo se ide za Megas a desno za Mikros Aselinos

Plaže Veliki (Megalos ili Megas kako piše na tabli) i Mali (Mikros) Aselinos se nalaze 12 km severozapadno od grada Skiatos, negde na sredini severne strane ostrva. Spadaju u grupu onih na severnoj obali Skiatosa kojima se lakše pristupa, posebno od kada je izgrađen put iz Turlosa kroz borovu šumu.

Veća je gužva na plaži Megas Aselinos jer na nju pristaju izletnički brodovi. Mikros Aselinos je odmah pored.

Megalos Aselinos (Μεγάλος Ασέληνος) je lepa, dugačka (oko 400 metara), peščana plaža (ima i sitnog šljunka) i vrlo popularno mesto za kratko zaustavljanje tokom jednodnevnih izleta zbog sjajnog prirodnog okruženja koje čini planina Kunistra. Između 13:00 i 15:00 časova zaliv je pun brodova i ljudi koji obeduju u velikoj taverni dok je tokom ostatka dana broj kupača dosta manji u poređenju sa krcatim plažama na jugu ostrva. Odmah pored taverne je i improvizovani bar u kome se može popiti granita i točeno pivo dok je bliže levom kraju plaže mreža za odbojku.

Za one koji vole običan i jednostavan odmor postoji kamp u blizini plaže, a najbliži apartmanski i hotelski kapaciteti se mogu naći u Turlosu koji je udaljen oko 4 km. Na plaži postoje suncobrani i ležaljke ali samo na jednom manjem delu. Plaža je prilično široka i veći deo je potpuno slobodan i čeka sve one koji žele da uživaju na pesku ali bez velikih gužvi, daleko od buke popularnih risorta na južnoj obali kao i oni koji vole opuštanje u prirodnom okruženju sa bujnim zelenilom. More je često puno talasa osim ako vetar ne dolazi s juga a hlada ima vrlo malo.

Skiatos-Aselinos

Taverna na plaži Mikros Aselinos

Malo dalje, ušuškana između dva polugola brda, nalazi se plaža Mikros Aselinos (Μικρός Ασέληνος). Kada dolazite, malo pre Megas Aselinosa skrenite desno i dolazite do Mikros Aselinosa. Ako kojim slučajem želite da se prošetate od jedne na drugu plažu, iskoristite to da napravite par dobrih fotki Megas Aselinosa jer imate par zgodnih mesta.

Na obe plaže postoji taverna a u blizini je i kamp.

Ovo je jako lepa i mala peščana plaža, s malom i šarmantnom tavernom, ležaljkama i suncobranima. Pozadina plaže je veoma lepa jer je vegetacija prilično bujna. Iako je manja od prethodne, ni na njoj najčešće nema mnogo naroda. U svakom slučaju, uvek je manja gužva nego kod “velikog brata” gde svraćaju izletnički brodovi. Imate mali uspon pa stepenice kojima se spuštate do same obale ali se apsolutno isplati jer je plaža lepa i netaknuta što je danas na Skiatosu prava retkost.

Do plaža je moguće doći izletničkim brodovima koji polaze svakodnevno iz grada Skiatos. Ako želite doći automobilom ili motociklom morate da vozite nekoliko stotina metara po neasfaltiranom putu, a kola možete da parkirate do same plaže. Vredi posetiti i manastir Kunistria koji je veoma blizu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Agistros-Agistri-Paradise
Plaža Agistros (Agistri)
Skiatos-Eljas-Elias
Plaža Eljas (Elias)
Skiatos-Mandraki
Plaža Mandraki
Skiatos-Manastir-Kunistra-Ikonistria
Manastir Panagia Kunistra (Ikonistria)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)