www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Ambelakia

Plaža Ambelakia (Ampelakia)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.14608759825715N  23.39762806892395E

Peščana plaža Ambelakia (Αμπελάκια, “mali vinogradi” na grčkom) je odmah do poznate plaže Kukunaries, iza malih stena (desno ako se gleda ka pučini). Tačnije, prvo ide plaža ispod oronulog hotela Xenia a odmah pored nje je Ambelakia do koje se spuštate betonskom stazom mada možete proći i kroz bar. Nalazi se u jugozapadnom delu ostrva, na udaljenosti od oko 13 kilometara jugozapadno od grada Skiatos. Ovde takođe možete videti stabla kišobran bora.

Na plaži postoji fenomenalan bar/restoran koji privlači dosta naroda ali uglavnom nije prevelika gužva.

Skiatos-Ambelakia

Odlično mesto za opuštanje

Ambelakia je okružena predivnom vegetacijom i ako dođete na vreme možete da uhvatite prirodan hlad. Ako okasnite, čekaju Vas ležaljke i suncobrani a tu je i beach bar/restoran, jedan od najpoznatijih na Skiatosu. Tu ćete naći sve što Vam je potrebno za okrepljenje i celodnevni boravak na plaži dok ćete smeštaj naći u susednom turističkom naselju Kukunaries. Takođe ste vrlo blizu lagune Strofilia. Na plaži ne postoje sportski sadržaji.

Možete doći i taksijem i naravno automobilom i motorom. Ako želite doći do plaže barkom ili jedrilicom, mala luka Kukunaries je pogodna za vez.

Pristup plaži od grada Skiatosa, luke i aerodroma je prilično jednostavan pošto javni autobusi voze često do Kukunariesa. Idete do poslednje stanice (broj 26) i odatle ste za par minuta na plaži.

S obzirom na blizinu najpoznatije i najpopularnije plaže na Skiatosu, uvek ima dosta ljudi ali gužva nije preterana. Ako ne možete da sedite ceo dan na jednom mestu, iskoristite priliku da obiđete i pomenutu plažu Kukunaries kao i plažu Banana koja je takođe veoma blizu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Banana
Plaža Banana (Krasa) i Mikri Banana
Skiatos-Agia-Eleni
Plaža Agia Eleni
Skiatos-Marata-Maratha
Plaža Marata (Maratha)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)