www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Lalaria

Plaža Lalaria

Šljunkovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Srednje zauzeta Plaža dostupna brodom

GPS: 39.2066190833619N  23.47800850868225E

Skiatos-Lalaria

“Tripia Petra” odnosno “Stena sa rupom”

Lalaria (Λαλάρια) je neverovatno područje morskih špilja i divljih stena koje se može posetiti samo brodom iz grada Skiatosa i to kada je more mirno, ali je mesto jedinstveno te se ovaj izlet podrazumeva tokom boravka na ostrvu.

Do plaže Lalaria se može doći samo brodom.

Iz luke oko 10 sati ujutru kreću dnevni izleti za Lalariju i Kastro. Proverite obavezno koliko se zadržavate na plaži jer se razlikuje od kompanije do kompanije (od sat do 3 sata). Ako se vreme pokvari i krenu jaki severni vetrovi, momentalno će Vas vratiti u luku. Ako imate brod idite tamo kasnije, u popodnevnim satima i možete imati sreće pa biti sami na plaži.

Boje i atmosfera su drugačije od bilo koje druge plaže na ostrvu. Plaža je prekrivena krupnim glatkim šljunkom i ime duguje baš ovom snežno belom, gotovo savršeno okruglom šljunku koji meštani zovu “lalaria”. Tokom godina najlepše kamenčiće su odneli sa sobom turisti koji su dolazili. Na plaži nema nikakvih sadržaja ali najčešće ima talasa.

Skiatos-Lalaria

Lalaria je jedna od najlepših plaža na Skiatosu

Mesto je kao iz mašte, neverovatno lepo, s ogromnim liticama koje se uzdižu iz plavog mora. Desno od bele peščane plaže je stenovita formacija, prirodni most između peska i mora s rupom u sredini („Tripia Petra“ na grčkom). Nakon što prođete ovu stenu videćete da je voda tako bistra da je teško poverovati da to stvarno postoji.

Na plaži nema nikakvih sadržaja ni objekata.

More ima sve nijanse tirkizne boje a možete videti dno čak i tamo gde je velika dubina. Belo kamenje i podvodne mermerne ploče su zaslužne za ovakvu boju mora.

U neposrednoj blizini Lalarie je istorijsko područje Kastro sa malom zaštićenom uvalom, okruženo stenama, a plaža je prekrivena finim kamenjem, ne tako velikim kao na Lalariji. Na samoj plaži je lepa mala kantina. Sa plaže možete gledati na staru tvrđavu Kastro koja je izgrađena na vrhu rta, levo od plaže sa koje se možete popeti do tamo. Vredno je posete. Silazak je puno lakši i čeka Vas hladno piće u kantini.

U blizini je stara tvrđava Kastro ispod koje je mala plaža. Takođe, između Lalarije i Kastra se kriju prelepe morske špilje Galazia, Skotini i Halkini.

Na putu od Lalarije do Kastra ćete videti još nekoliko preslatkih netaknutih uvalica u kojima je kupanje istinsko uživanje kao i prelepe  plave i mračne špilje koje se mogu obići brodom a najpozantije su  Galazia, Skotini i Halkini. Galazia doslovno znači Plava špilja i mnogo je veća od obližnje pećine Skotini odnosno Tamne špilje.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Tvrdjava-Kastro
Tvrđava Kastro
Skiatos-plaza-Kastro
Plaža Kastro
Skiatos-Lechouni-Nikotsara
Plaža Lehuni-Nikocara (Lechouni, Nikotsara)
Skiatos-Manastir-Agios-Haralambos
Manastir Agios Haralambos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)