www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Vasiljas-Vasilias

Plaža Vasiljas (Vassilias)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.15280202573773N  23.468470573425293E

Skiatos-Vasiljas-Vasilias

Plaža Vasiljas je odlično mesto za opuštanje

Vasiljas (Βασιλιάς) je lepa uvala, organizovana, s ležaljkama i suncobranima koja se nalazi na južnoj obali ostrva. Udaljena je manje od 3 km jugozapadno od grada Skiatos. Zajedno sa plažama Megali Amos i Ftelja čini peščani pojas dužine oko 2 kilometra.

Plaža se sastoji iz dva dela. Levo je Mala a desno Velika Vasiljas plaža koja je razvijenija i sa više sadržaja, barova i smeštajnih opcija.

Do plaže možete doći kolima, lokalnim autobusom (treba Vam nekoliko minuta) ili taksijem a možete uživati i u lepoj 30-to minutnoj šetnji.

Na plaži se nude brojni sportovi na vodi zajedno sa obučenim instruktorima koji imaju dugogodišnje iskustvo. Plaža je peščana (samo ponegde ima malo šljunka), uska i dugačka oko 500 metara. Dobro je mesto za izbeći gužvu a tu je i odlična taverna, skrivena među drvećem, na pola puta kad se betoniranom stazom spuštate prema zapadnom kraju plaže,.

Plaža se sastoji od dva dela. Mala Vasiljas plaža (autobuska stanica broj 7) je bliža gradu (istočna i mirnija od ove dve). U senci je borove šume i na plaži postoji bar kao i ležaljke za iznajmljivanje. Tu je koliba sa opremom za vodene sportove ali je plaža i dalje relativno nerazvijena.

Skiatos-Vasiljas-Vasilias

Plaža Vasiljas

Na Velikoj Vasiljas plaži (autobuska stanica broj 8) je i pomenuta škola sportova na vodi. Postoji više hotela u  ovom području ali je još uvek daleko mirnija od susedne plaže Megali Amos. Odlična je za opuštanje a u jednom delu dana postoji prirodni hlad od drveća koje dodiruje plažu. Pogodna je za porodice a postoje ležaljke i suncobrani, barovi te centar za vodene sportove.

Vizantisjki carevi su se nekada kupali na ovoj plaži i po tome je i dobila ime.

Nakon stanice autobusa kod plaže Vasiljas (br. 7 i 8 ), put  ide na levo i vodi Vas do Kacarosa odakle možete voziti do Plataniasa, Koliosa, Livetakie i Kehrie.

Plaža je ovako nazvana (na grčkom Vasiljas znači kralj) još u vizantijsko doba i izabrali su je vizantijski carevi za svoje odmore. U okolnom području ćete videti mnogo arheoloških nalazišta dok ćete u blizini naći apartmane, luksuzne hotele, restorane, barove…

Desno od Velike plaže Vasiljas postoji netaknuta i izolovana uvalica iza koje je rt Mitikas i plaža Ahladies.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Ftelia
Plaža Megali Amos - Ftelja (Megali Ammos - Ftelia)
Skiatos-Ahladies
Plaža Ahladies (Achladies)
Skiatos-Grad-Skiatos
Grad Skiatos (Skiathos)
Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)