www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Megali-Amos

Plaža Megali Amos - Ftelja (Megali Ammos - Ftelia)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.16257715331013N  23.47951054573059E

Skiatos-Megali-Amos

Megali Amos

Megali Amos (Μεγάλη Άμμος) je dugačka i vrlo dobro organizovana peščana plaža na kojoj je najčešće gužva zbog blizine grada Skiatosa. Nalazi se na putu za Kukunaries, svega kilometar od grada. Redovno dobija Plavu zastavu što je bio slučaj i 2012. godine.

Megali Amos je najbliža plaža gradu Skiatos i stoga je uglavnom poprilična gužva.

Zajedno sa plažama Ftelja i Vasiljas koje se nastavljaju na nju čini pojas dužine gotovo 2 kilometra koji počinje od grada a završava se na kraju plaže Vasiljas. Megali Amos („veliki pesak“ na grčkom) je najaktivnija i najrazvijenija od sve tri  i jedna je od najpopularnijih plaža na Skiatosu zbog kristalne vode i lepe obale sa ležaljkama i suncobranima. Doduše, ne mnogo jer je plaža veoma uska. Dosta je strm pad prema plaži ali je ta strma brda štite od severnih vetrova. More je plitko i idealno za porodice a duž većeg dela plaže su izgrađeni smeštajni objekti. Spasilačka služba brine o bezbednosti svih posetilaca.

Plaža je potpuno organizovana i redovno dobija Plavu zastavu što je bio slučaj i 2012. godine.

Omiljeno je mesto lokalaca i turista zbog blizine centra grada i brojnih vodenih sportova za sve uzraste. Područje je poznato po svojoj turističkoj infrastrukturi i brojnim hotelima i drugim vrstama smeštaja a okolina se ubrzano razvija u ozbiljno turističko odredište. Vredne pomena su svakako i taverne i uzo barovi uz more.

Pristup plaži iz grada je jednostavan javnim autobusima (stanica 5 i 6) koji često polaze, taksijem, automobilom i motociklom. Takođe možete doći i pešice. Stanice autobusa su vrlo blizu plaže.

Ftelja je prirodni nastavak plaže Megali Amos i deo peščanog pojasa dugačkog oko 2 km koji počinje od grada Skiatos i završava se plažom Vasiljas.

Skiatos-Megali-Amos-Ftelia

Plaža Ftelja

Kao što je već rečeno, plaža Ftelja (Φτελιά, Ftelia) je prirodni nastavak Megali Amosa i leži u neposrednoj blizini istoimenog sela (GPS: 39.15919968832314N  23.473942279815674E). Manje je popularna od plaže Megali Amos na kojoj je gužva veća jer je odmah na izlazu iz grada Skiatos, a većina i ne zna gde je zamišljena granica između ove dve plaže. Peščana je, dugačka, ima vrlo lepu vodu i dosta zelenila u pozadini.

I oko ove plaže postoji mnogo smeštajnih mogućnosti. Generalno je dobro organizovana, sa vodenim sportovima, ležaljkama i suncobranima na nekim delovima. Autobusi koji povezuju grad Skiatos i Kukunaries prolaze pored plaže Ftelja. Dobra stvar je što turistički razvoj u ovom području nije masovan tako da je još uvek dobro mesto da se opustite. Na samoj obali postoji nekoliko barova i taverni gde možete uživati u ukusnoj klopi i piću.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Vasiljas-Vasilias
Plaža Vasiljas (Vassilias)
Skiatos-Ahladies
Plaža Ahladies (Achladies)
Skiatos-Burtzi-Bourtzi
Burtzi (Bourtzi)
Skiatos-Grad-Skiatos
Grad Skiatos (Skiathos)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)