www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Tzaneria-Nostos

Plaža Tzaneria (Nostos)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom Plaža dostupna brodom

GPS: 39.139869733469496N  23.457393050193787E

Tzaneria odnosno Nostos (Τζανεριά, Νόστος) je mala uvala okružena šumom. Dugačka je nešto više od 150 metara i okrenuta na istok što znači da je treba pohoditi u jutarnjim i ranim popodnevnim satima. Dobro organizovana i peščana, Tzaneria je prilično popularna u letnjim mesecima. Samo ime bi moglo da se prevede kao „drvo šljivciga“.

Skiatos-Tzaneria-Nostos

Plaža Tzaneria (Nostos)

Plaža i priobalno naselje su smešteni 5,5 kilometara jugozapadno od grada Skiatos, zapadno od plaže Ahladies i na samom početku poluostrva Kalamaki. Plaža je kao što je već pomenuto dobro organizovana, ima suncobrane i ležaljke kao i centar za sportove na vodi. U obliku je luka, prilično duboka, zaklonjena liticama s obe strane, sa malim molom na sredini gde se može privezati plovilo. Okružena je zelenilom i visokom borovinom (tipično za Skiatos), ali nema mnogo prirodnog hlada na samoj plaži.

U okolini ima dosta mesta za parkiranje i smeštajnih mogućnosti. Na samoj plaži ima nekoliko taverni i barova, a zbog blizine centra grada i bogatstva sadržaja, krcata je turistima.

Tzaneria (Nostos) je okružena nekolicinom dobrih i popularnih plaža kao što su Kanapica, Sklitri i Ahladies do kojih se stiže veoma brzo i jednostavno.

Do plaže se može doći autobusom (stanica 11), kolima i taksijem. Takođe, taksi-brod služba između plaže i grada Skiatosa je frekventna.

Veoma blizu je i mala plaža Sklitri oivičena brežuljcima do koje se spuštate neasfaltiranim putem od autobuskog stajališta broj 11. Tu ćete pronaći malu tradicionalnu tavernu (nešto što je sve teže naći na Skiatosu) a uvala pruža vrlo dobar zaklon za plovila i mnoga su ovde usidrena.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)
Skiatos-Kanapica-Kanapitsa
Plaža Kanapica (Kanapitsa)
Skiatos-Kolios
Plaža Kolios
Skiatos-Kucuri-Delfiniki
Plaže Kucuri (Diamandi) i Delfiniki

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)