www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Trulos-Troulos

Plaža Trulos (Troulos)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Smeštaj u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 39.140279559463195N  23.419675827026367E

Trulos (Τρούλος) je popularna peščana plaža na putu za Kukunaries, 2 km zapadno od plaže Platanias i 9 km jugozapadno od grada Skiatos. Leži u zagrljaju maslinjaka i vrlo je posećena u letnjim mesecima. Ima blagi pad pa je idealna za porodice sa decom. Dugačka je oko 300 metara i potpuno organizovana.

Skiatos-Trulos-Troulos

Plaža je nazvana po ostrvu Trulonisia koje je tačno preko puta

Nazvana je po ostrvu “Trulonisia” koje se nalazi preko puta i koje izgleda kao kupola (trulos na grčkom znači kupola). Ističe se kristalnom vodom i prelepim peskom. Ima spasioca, dosta suncobrana i ležaljki (jeftinije su na istočnom kraju plaže) te raznih drugih sadržaja. Takođe postoji škola za sportove na vodi u kojoj možete i da rentirate motorni čamac. Na većem delu plaže nema prirodnog hlada.

Plaža je nazvana po malenom ostrvu Trulonisia koje je tačno preko puta.

Pronaći ćete nekoliko beach barova i restoran u hotelu na samoj obali. Trulos s vremena na vreme dobija Plavu zastavu (2012. nije) zbog dobre organizacije te čistoće i kvaliteta vode. Postoji nekoliko manjih plaža oko rtova s obe strane uvale Trulos ali se većini teško pristupa pešice te ih obično posećuju oni koji dolaze brodovima.

Plaža Trulos je potpuno organizovana i ima sve potrebne sadržaje i objekte. Na raspolaganju Vam je veliki broj barova, kafića i smeštajnih objekata.

Skiatos-Trulos-Troulos

Područje Trulos je veoma razvijeno i najpoznatije je po odličnoj plaži

Područje Trulos počinje kod autobuskog stajališta 18, na raskrsnici za Aselinos i manastir Kunistria i prostire se do autobuskog stajališta 21 kod plaže Marata. Posle grada Skiatos ovo je druga najprometnija oblast na ostrvu. Pronaći ćete mnogo prodavnica, supermarketa, smeštajnih objekata i taverni.

Samo mesto Trulos je malo, slatko i sve popularnije u poslednjih nekoliko godina. Mnogo se razvilo, ali je ipak ostalo mirno, sa šarmom i karakterom. Glavni deo Trulosa se nalazi u pozadini obale između maslinjaka i poljoprivrednog zemljišta, dajući svemu rustični šarm.

Smeštajne opcije koje su Vam na raspolaganju su hoteli, apartmani, sobe za izdavanje kao i privatne vile sa bazenima (većina je locirana malo dalje od plaže tako da proverite koliko ste daleko od obale ako ovde bukirate smeštaj).

Naselje i plaža su lako dostupni javnim autobusima, brodom ili automobilom.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Marata-Maratha
Plaža Marata (Maratha)
Skiatos-Kukunaries-Koukounaries
Plaža Kukunaries (Koukounaries)
Skiatos-Manastir-Kunistra-Ikonistria
Manastir Panagia Kunistra (Ikonistria)
Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)