www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-Makris-Jalos

Plaža Makris Jalos (Makris Gialos)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.15378630178767N  20.482099056243896E

Makris Jalos (Μακρύς Γιαλός) je vrlo dugačka (dugačka plaža, obala–grč.), lepa i popularna plaža u neposrednoj blizini Argostolija (oko 3 km). Nalazi se u turističkom naselju Lasi, najpopularnijem i najrazvijenijem na Kefaloniji. Prekrivena je zlatnim peskom i ima mnogo centara za sportove na vodi. Postoji parking prostor iznad plaže do koje se silazi stepenicama.

Plaža Makris Jalos je jedna od dve u letovalištu Lasi, najrazvijenijem i najpopularnijem na Kefaloniji. Druga je odmah pored nje i zove se Platis Jalos.

Kefalonija-Makris-Jalos

Odlična plaža Makris Jalos

Jedna je od najposećenijih plaža na Kefaloniji, popularna zbog sjajnog peska te plavog i čistog mora. Dugačka je oko 750 a široka između 20 i 50 metara, ali je i pored toga gužva dosta velika. Okruženje je prelepo, zeleno, s gustom vegetacijom i visokom borovinom. U nekim delovima postoje velike stene tik uz more koje stvaraju egzotični krajolik.

Tokom godina, Makris Jalos se razvio u važnu turističku atrakciju i leti se pretvara u mesto susreta onih koji vole bogatu turističku ponudu. Zbog blizine Argostolija, glavnog grada ostrva i činjenice da je jedna od dve plaže najrazvijenijeg letovališta na ostrvu (obe su odlične), lako je dostupna i ima dosta gužve. Najveća je u centralnom delu dok je na krajevima manje naroda. Plaža je potpuno organizovana, postoje suncobrani, ležaljke, dva bara i restoran kao i teren za beach volley i centar za vodene sportove. Bezbednost je na visokom nivou zahvaljujući spasiocima. Ima nešto malo hlada u jutarnjim satima a kasnije u toku dana može Vas zaštititi neko od malobrojnog drveća. Skoro svake godine dobija Plavu zastavu što je bio slučaj i 2012. godine.

Plaža Makris Jalos je jedna od najpopularnijih na celom ostrvu, prvenstveno zbog blizine najrazvijenijeg letovališta Lasi i glavnog grada Argostolija. 2012. je dobila Plavu zastavu.

Od susedne, takođe peščane i popularne plaže Platis Jalos, odvajaju je stene preko kojih ide betonska staza tako da je i ova manja, ali takođe veoma popularna plaža, lako dostupna. Najbolja je varijanta „overiti“ obe u istom danu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-plaža-Platis-Jalos
Plaža Platis Jalos (Platis Gialos)
Kefalonija-plaža-Paljostafida
Plaža Paljostafida (Paliostafida, Paleostafida)
Kefalonija-Argostoli
Argostoli
Kefalonija-svetionik-Agii-Teodori
Svetionik Agii Teodori (Theodori)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)