www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Platis-Jalos

Plaža Platis Jalos (Platis Gialos)

Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.1520314515402N  20.484437942504883E

Kefalonija-Platis-Jalos

Pogled sa plaže Platis Jalos na Turkopodaro

Platis Jalos (Πλατύς Γιαλός, široka plaža, obala – grč.) je peščana plaža, jedna od najpopularnijih na ostrvu, dobro organizovana i sa mnogo centara za vodene sportove.

Nalazi se 3,5 km južno od Argostolija i na manje od kilometar od naselja Lasi, najatraktivnijeg turističkog mesta na ostrvu. Lasi je pun borovine, mesta za šetnju i zabavu, hotela, restorana i prodavnica, rent a kar agencija te soba i apartmana za izdavanje. Do plaže se spušta dugim krivudavim putem koji polazi tačno pre hotela White Rocks.

Plaža Platis Jalos je stazom povezana sa susednom, većom i takođe popularnom i organizovanom plažom Makris Jalos.

Platis Jalos je prirodni produžetak svog većeg suseda Makris Jalos od koje je znatno manja ali ne zaostaje po popularnosti, veoma su slične mada treba reći da je gužva ovde neznatno manja. Od Makris Jalos je dele stene na samom kraju preko kojih ide betonska staza koja Vam omogućava da za par trenutaka pređete sa jedne na drugu, mada je to isto moguće učiniti i plivanjem. Najbolja je varijanta „overiti“ ih obe u jednom danu. Plažom Platis Jalos upravlja lokalno gradsko veće i veoma je čista i održavana. Svake godine dobija prestižnu Plavu zastavu za čistoću vode što je slučaj i sa 2012. godinom. Dugačka je oko 200 i široka između 20 i 50 metara. Sačuvala je svoju lepotu iako je vremenom postala potpuno komercijalna i veoma popularna.

Kefalonija-Platis-Jalos

Plaža Platis Jalos

Manje je razvijena i mirnija nego Makris Jalos, ima kristalno čistu i plitku vodu te je veoma bezbedna za decu. Na plaži postoje bar, svlačionice, toaleti, tuševi na platformi iznad stena te ležaljke i suncobrani, ali samo u jednom delu dok je drugi potpuno slobodan da spustite svoj peškir. Okružena je liticama, borovinom i čempresima i postoji mali parking koji je pun u sezoni pa možete ostaviti kola na glavnom putu i spustiti se peške do plaže asfaltiranom stazom. Ispod hotela White Rocks postoji mala privatna plaža koju lokalci zovu Turkopodaro (Tursko stopalo) sa besplatnim suncobranima i ležaljkama za goste hotela. To je u stvari parče kopna u obliku luka okruženo vodom sa obe strane i sa stenom na kraju u obliku repa kita. Sa plaže Platis Jalos se vidi i poluostrvo Paliki te ostrvce Vardiani (desno).

S obzirom da je osim među turistima koji borave u Lasiju i Argostoliju veoma popularna i među meštanima, vikendom je gužva mnogo veća. Autobusi polaze svakodnevno iz Argostolija i Platis Jalos im je krajnja destinacija.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-Makris-Jalos
Plaža Makris Jalos (Makris Gialos)
Kefalonija-Argostoli
Argostoli
Kefalonija-plaža-Paljostafida
Plaža Paljostafida (Paliostafida, Paleostafida)
Kefalonija-Katavotres
Katavotres (Talasomili, Katavothres)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)