www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Paljostafida

Plaža Paljostafida (Paliostafida, Paleostafida)

Peščana plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 38.159560979604414N  20.477619767189026E

Kefalonija-Paljostafida

Plaža Paljostafida

Plaža Paljostafida (Παλιοσταφίδα) se nalazi svega 2 km južno od Argostolija. Ime u prevodu znači „staro grožđe“ ali ne mislite da ćete videti išta od toga. Dve su varijante imena, Paliostafida (izgovara se Paljostafida) i Paleostafida. Iako se nalazi u neposrednoj blizini turističkog naselja Lasi i glavnog grada Kefalonije, plaža je mnogima potpuno nepoznata.Na plažu uglavnom dolaze gosti iz okolnih hotelskih i apartmanskih kompleksa te gužva nikada nije prevelika.

Plaža Paljostafida je mala, peščana, sastoji se iz 2 dela koja su razdvojena stenama, organizovana je, sa suncobranima, ležaljkama, kantinom i sportovima na vodi. Preko stena ide drvena staza pa se lako prelazi s jednog na drugi deo plaže. Zovu je i “mirna plaža” jer je ovde more mirnije kada su  na Makris Jalosu veći talasi.

Nema relevantnih putokaza koji će Vas odvesti do nje i sve što morate učiniti ako dolazite iz Argostolija je da skrenete sa glavnog puta u prvu ulicu desno iza hotela Mediteranee. Druga varijanta je da prošetate od plaže pomenutog hotela do koje se inače spušta liftom ili stazom na levo posle parkinga za kola i stepenicama koje vode do hotelskog snek bara. Ove dve male plaže su razdvojene stenama ali nije neki problem preći s jedne na drugu.

 

Kefalonija-plaža-Antonio

Relativno nepoznata ali lepa plaža Paljostafida

Među lokalcima je poznata kao Adonisova plaža (tako se zvao vlasnik bara koji je nekada rentirao ležaljke i suncobrane a taj posao danas vodi njegov sin kao i mali snek bar) i znak sa tim imenom ćete videti na putu za plažu (Britanci ga zovu Antonio). Okružena je strmim liticama prekrivenim ogromnim zelenilom, visokim borovima i raznim biljkama.Voda je čista i plitka, pogodna i bezbedna za malu decu.

Poznata je i kao Adonisova plaža (Antonio beach).

 

Imaćete prelep pogled na zaliv Lasi i hotel Mediteranee koji nije daleko odatle. Posle kupanja možete prošetati do brda i uživati u prelepom pogledu na Makris Jalos ili kroz borovu šumu i uživati u lepom mirisu i lepim kućama, od kojih je većina ukusno izgrađena i puna cveća.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-Makris-Jalos
Plaža Makris Jalos (Makris Gialos)
Kefalonija-plaža-Platis-Jalos
Plaža Platis Jalos (Platis Gialos)
Kefalonija-Argostoli
Argostoli
Kefalonija-Katavotres
Katavotres (Talasomili, Katavothres)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)