www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Alaties

Plaža Alaties

Peščana plaža Stenovita plaža Nema gužve Taverna ili kafić na plaži Plaža dostupna kolima

GPS: 38.439694859722415N  20.535960495471954E

Alaties (Αλατιές) je vrlo mala peščana plaža (veoma krupan pesak) okružena stenama, skrivena i prilično nepoznata. Nalazi se na severnoj strani Kefalonije, 51 km severno od Argostolija, 50 km od Liksurija  i svega 9 km od Fiskarda.

Kefalonija-plaža-Alaties

Plaža Alaties

Vozite do sela Manganos, skrenite desno na raskrsnici i sledite putokaz za Halikeri. Spuštajte se oko 10 minuta i naići ćete na T raskrsnicu. Ako nastavite pravo idete na plažu Alaties, a ako skrenete levo pored kanti za đubre, glavni asfaltni put Vas vodi do plaže Agia Jerusalem.

Na malenoj  ali lepoj plaži Alaties ima mesta za malo ljudi, ali nije pretrpana. Dobro vreme za dolazak je kasno popodne ili rano predveče kada možete uživati u zalasku sunca koji je vrlo lep. Iznad plaže čije ime znači “so” na grčkom se nalazi mala taverna s dobrom i jeftinom klopom od koje kreću stepenice ka plaži. Kada je vetrovito, ovu plažu je bolje izbeći jer zna da bude malo prljava pošto je na otvorenom moru koje donosi svašta. Podvodne struje su takođe jake. Desno od plaže ćete videti nekoliko plitkih stenovitih bazena. U prošlosti se iz tih bazena prikupljala so nakon što more ispari. To objašnjava ime plaže.

Kao i sve plaže na severu Kefalonije i ova je dobra za snorkling, ali osim toga i pomenute taverne nema nikakvih drugih sadržaja. U blizini postoji i nekoliko vila koje se izdaju.

Malo severno (desno ako gledate prema pučini) od plaže postoji skrivena uvalica do koje se može doći samo čamcem dok je u blizini i već pomenuta plaža Agia Jerusalem, jedna od lokalnih “tajni” odnosno jedna od retkih plaža koje su još uvek relativno mirne čak i u avgustu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-Agia-Jerusalim
Plaža Agia Jerusalim
Kefalonija-Fiskardo
Fiskardo
Kefalonia-Dafnoudi
Plaža Dafnudi (Dafnoudi)
Kefalonija-plaža-Emblisi
Plaža Emblisi (Emblissi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)