www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Emblisi

Plaža Emblisi (Emblissi)

Šljunkovita plaža Stenovita plaža Za porodice sa decom Srednje zauzeta Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 38.466207231936444N  20.572983026504517E

Kefalonija-plaža-Emblisi

Plaža Emblisi

Zbog blizine Fiskarda (1,5 km) i svoje prirodne lepote, Emblisi (Έμπλυση) je vrlo popularna plaža u letnjim mesecima. Ovo je slikovita plaža sa belim šljunkom i zelenom prirodom.

Vrlo je blizu ribarskog mesta Fiskardo i verovatno je jedna od najposećenijih plaža na severu Kefalonije pa vikendima u sezoni gužva zna da bude prilična. Nema nikakve sadržaje.

Posle plaže Foki, Emblisi je sledeća najbliža plaža Fiskardu (ali na drugu stranu). Nije baš tako lako hodati do iste jer je put uzbrdo – nizbrdo.

U zavisnosti od brzine hodanja i koliko opreme za plažu nosite, treba Vam oko 40 minuta pešice. Put je jednostavan, iz luke hvatajte put za Argostoli, u blizini taksi stanice i idite uzbrdo dok ne dođete do “Herodotos taverne”. Skrenite desno ispred taverne i pratite put koji vijuga do plaže.

Kefalonija-plaža-Emblisi

Plaža Emblisi leži u prelepom okruženju

Ako Vam nije do šetnje, idealno rešenje je da se dogovorite s jednim od taksista u Fiskardu da Vas baci do plaže i opet pokupi u unapred dogovoreno vreme. Bukvalno uz samu plažu ima dovoljno prostora za parkiranje ako dolazite sopstvenim automobilom.

Uvala je zaklonjena i sigurna za decu u skoro svim vremenskim uslovima, prelepa i idealna za ronjenje. S obe strane ćete naći dobra mesta za sunčanje na ravnim stenama koje su mnogima zanimljivije nego plaža. Čempresi i masline dolaze skoro do mora. Voda je kristalno čista i plitka (3 – 8 metara), a dno je prekriveno peskom. Vrlo blizu plaže Emblisi je hotel s bazenom i barom kao i lep restoran.

Pronađeni su dokazi da je čovek naseljavao područje Emblisija još u praistoriji kao i velika kamena oruđa na brdovitoj strani okrenutoj ka Lefkadi koja datiraju iz paleolita i koja su napravljena od lokalnog kremena. Otkrivena su kada je erozija sprala tlo sa brda.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonia-Dafnoudi
Plaža Dafnudi (Dafnoudi)
Kefalonija-plaža-Foki
Plaža Foki
Kefalonija-Agia-Jerusalim
Plaža Agia Jerusalim
Kefalonija-Fiskardo
Fiskardo

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)