www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Kaminia-Munda

Plaža Munda (Kaminia, Potamaki, Mounda)

Peščana plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 38.061574255651344N  20.783686637878418E

Kefalonija-plaža-Kaminia-Munda

Deo plaže je opremljen ležaljkama i suncobranima

Munda (Kaminia, Μούντα, Καμίνια) je velika, peščana plaža na jugoistočnom rtu Kefalonije, u zalivu Munda. Udaljena je od Argostolija 35, a od Skale 3 km. Njena prelepa okolina stvara pogodno mesto za morske kornjače koje se tu gnezde i polažu jaja.

Plaža Munda se uglavnom deli na dve sekcije: Kaminia i Potamaki.

Kaminia je zapadnije (desno ako gledate prema pučini), bliže selu Katelios. Ravna je i široka, sa visokim žbunjem u pozadini. U većem delu ove sekcije postoje ležaljke i suncobrani. Tu su tri hotela i jedan bar. Potamaki počinje od velikog hotela, kraća je, uža i generalno strmija. Prepoznatljiva je po peščanim dinama u pozadini. Nema nikakve sadržaje (čak ni ležaljke i suncobrane) i manje je posećena nego Kaminia.

Parkiralište je u neposrednoj blizini plaže, ali je put prema plaži uzak. Dođite do sela Racakli na putu Katelios-Skala a zatim pratite putokaze za plažu.

Plaža je prilično dugačka i peščana. Celo ovo područje je mirno i opušteno. Ime je dobila po pećima u okolini koja su korišćena za pravljenje crepa od gline.

Kefalonija-plaža-Kaminia-Munda

Peščana plaža Kaminia

Zaštićena je od strane WWF-a i projekta EU „Natura 2000“ (zajedno sa plažama Agia Barbara i Katelios) jer je područje gde se gnezde kornjače carretta-carretta koje već masovno izumiru.

Gnezde se u nežno nagnutom pesku, tokom ponoći, od maja do avgusta kada su određeni delovi plaže zatvoreni za kampovanje i kopanje. Jaja su se nekada mogla naći u pesku na raznim plažama kao što su Platis Jalos, Ames, Minies, Trapezaki… Danas polako izumiru ali je Kaminia jedno od retkih mesta gde desetine kornjača dolaze i polažu svoja jaja. I pored svega ovoga, plaža se ubrzano razvija u turističkom smislu i svake godine ima sve više posetilaca. Voda je topla, plitka i idealna za decu.

Tu je i već pomenuti mali bar uz pesak gde se možete osvežiti nakon duge šetnje ili plivanja s predivnim panoramskim pogledom na bujni brdoviti rt Munda. Takođe možete prošetati do plaže Katelios u blizini ili mirnog sela Racakli. Do Kaminije i Racaklija može se doći skretanjem sa glavnog puta koji ide od Kateliosa prema Skali.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-selo-Katelios
Katelios
Kefalonija-Skala
Skala
Kefalonija-Poros
Poros
Kefalonija-plaža-Kako-Lagadi
Plaža Kako Lagadi (Kato Lagadi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)