www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Ksi

Plaža Ksi (Xi)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.160560639993214N  20.41588068008423E

Plaža Ksi (Ξι) se nalazi na jugu poluostrva Paliki, 7 km jugozapadno od Liksurija, drugog po veličini grada na ostrvu Kefalonija. Deo je okruga Mantzavinata. Najpoznatija je plaža u južnom delu poluostrva Paliki.

Kefalonija-plaža-Ksi

Plaža Ksi je dugačka oko 4 kilometra

Ksi je potpuno jedinstvena, nesvakidašnja, jedna od najlepših i najpopularnijih plaža na Kefaloniji. Dugačka je oko 4 kilometra, a na pojedinim mestima široka i do 50 metara. Delovi plaže koji se nalaze u blizini hotela su razvijeni i organizovani i imaju ležaljke i suncobrane. Oblasti koje su nešto dalje su potpuno prirodne i netaknute.

Nema strmih litica ni duboke vode kao na većini plaža Kefalonije. Ističe se belim liticama koje je okružuju i mekanim crvenim peskom koji je čini nadaleko poznatom. Plaža je dobila ime po uvali koja izgleda kao slovo ksi iz grčkog alfabeta. 2012. godine (i mnogo puta pre toga), nagrađena je Plavom zastavom.

Duž plaže postoji nekoliko taverni, barova i centara za vodene sportove (jet-ski, water-ski, beach volley). Plitka i mirna voda, čak i daleko od obale, idealna je za porodice sa malom decom, kao i dno koje je peščano. U okolini ćete naći mnoge taverne, sobe za iznajmljivanje i male prodavnice.

Kefalonija-plaža-Ksi

Opremljena je ležaljkama i suncobranima

Plaža je lako dostupna, automobilom ili lokalnim autobusima iz Liksurija. Postoji nekoliko puteva koji se granaju i vode do različitih lokacija duž plaže. Svi su u dobrom stanju i najčešće se završavaju parkinzima koji su u blizini bara, taverne ili nekog apartmanskog odnosno hotelskog kompleksa kojih ima nekoliko oko same plaže. To je i razlog zašto je gužva u sezoni na pojedinim delovima zaista prevelika (kao uostalom na svim popularnim plažama na ostrvu).

S obzirom da je na vrhuncu turističke sezone gužva za parkiranje povelika, mnogi ostavljaju kola duž puta (sasvim uobičajena i normalna pojava na grčkim ostrvima). Na sreću, veličina plaže Vam garantuje da ćete uvek naći izolovano i mirno mesto samo za sebe. Čak i pre septembra kada broj turista značajno opada čak i na najpopularnijim delovima plaže.

Ovo je prirodni spa centar jer možete uzeti glinu sa stena koja sadrži cink i potopiti je u vodu te se zatim namazati. Mnogi to i rade jer ovo blato ima lekovito dejstvo na kožu. Preko puta je malo ostrvce do koga možete otplivati.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-plaža-Lepeda
Plaža Lepeda
Kefalonija-plaža-Megas-Lakos
Plaža Megas Lakos (Lakkos)
Kefalonija-Liksuri-44T
Liksuri (Lixouri)
Kefalonija-manastir-Kipureon
Manastir Kipureon (Moni Kipuria, Kipoureon)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)