www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-Lagadakia

Plaža Lagadakia

Šljunkovita plaža Stenovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 38.17633405671664N  20.35119652748108E

Kefalonija-Lagadakia

Prelepa šljunkovita plažica

Lagadakia (Λαγκαδάκια) je skrivena plaža koja nudi mnogo opuštanja. Nalazi se 11 km jugozapadno od Liksurija, ispod svetionika Gero Gobos, u jugozapadnom delu poluostrva Paliki. Ima prelepu kristalnu vodu, možda i najlepšu u ovom delu ostrva. Okružena je stenama kojih ima na obali ali i u plićaku. Ova mala uvala je poznata po svojim sivim kamenčićima svih oblika i veličina. Okružena je prelepim krajolikom i pomenutim stenovitim formacijama.

Budući da je udaljena dobro je mesto za opuštanje i osveženje. Za one koji su u potrazi za čistom vodom za snorkling, šljunkovito morsko dno Lagadakije je odličan izbor. Takođe, more nije preduboko te privlači i porodice sa malom decom.

Pošto plaža nije mnogo popularna nema sve odlike drugih plaža na kojima je gužva. Nema na primer hlada ili ležaljki. Takođe nema taverne u blizini pa se savetuje da ponesete dosta vode i sve što Vam je potrebno. Lagadakia je plaža bez ikakvih sadržaja ali je i pored toga mnogo lepa i vredna dolaska te nemojte da se iznenadite ako zateknete priličan broj kupača. Do plaže vodi asfaltni put, a ima i mesta za parkiranje.

Desno od plaže (ako gledate prema pučini), iza stena, nalazi se još jedna šljunkovita uvala, takođe lepa za kupanje, do koje možete otplivati.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-manastir-Kipureon
Manastir Kipureon (Moni Kipuria, Kipoureon)
Kefalonija-Liksuri-44T
Liksuri (Lixouri)
Kefalonija-plaža-Xi
Plaža Ksi (Xi)
Kefalonija-plaža-Lepeda
Plaža Lepeda

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)