www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonijia-plaža-Dafnudi

Plaža Dafnudi (Dafnoudi)

Šljunkovita plaža Nema gužve Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 38.4714740981152N  20.548381805419922E

Kefalonija-Dafnudi

Plaža Dafnudi se nalazi u prelepom okruženju

Dafnudi (Δαφνούδι) je lepa izolovana plaža u dnu strme prirodne doline. Nalazi se 4 kilometra zapadno od Fiskarda, 44 km od Argostolija i 43 od Liksurija, na krajnjem severu ostrva. Leži u zalivu koji je na svom vrhu širok svega tridesetak metara. Okružena je prelepom vegetacijom ali kada je sunce visoko hlada ima malo tako da ne zaboravite da ponesete suncobran. Tu je čak i mala pećina, uz samu vodu u koju se možete skloniti kada je previše toplo.

Ima dosta da se hoda iz Fiskarda posebno ako nosite sve potrepštine za plažu pošto ne postoje nikakvi sadržaji. Zbog toga ali i zbog otežanog pristupa, gužve nema nikada.

Do plaže se dolazi iz sela Antipata ali Vas očekuje pešačenje od 500-600 metara kroz šumu.

Najlakši način da dođete je autom ili motociklom i put od Fiskarda je vrlo jednostavan:
krenite glavnim putem iz naselja do sela Antipata (nemojte da pomešate sa istoimenim selom koje je dosta južnije, u visini plaže Mirtos), skrenite desno kod taverne To Pefki i pratite put na dole. Ako gledate kilometražu odavde, trebalo bi da pronađete plažu posle oko 1,2 km. Put na dole je vijugav i ide pore ostataka starog sela koje je sa desne strane. Posle izuzetno oštre krivine na desno proći ćete prelepu ali dotrajalu staru kuću na desnoj strani. U međuvremenu prestaje asfalt a počinje makadam.

Kefalonia-Dafnoudi

Dafnudi

Nastavite pored kuće otprilike još 400-500 metara. Obratite pažnju na žičanu ogradu i malu stazu sa belim šljunkom koja je sa desne strane puta. Postoji i improvizovani znak na drvetu koji upućuju na Dafnudi. Ovo je mesto gde treba da ostavite auto i nastavite peške, putem u dolinu do plaže. Ovaj put kroz čemprese je izuzetno lep i od mesta gde ste parkirali kola do plaže imate još oko 500-600 metara.

Imate i varijantu da ostavite kola kod taverne u selu Antipata i de se spustite pešaka do plaže za šta Vam treba između 20 minuta i pola sata. Druga opcija je da dođete peške sa plaže Kamilia ili motornim čamcem za koji se raspitajte u Fiskardu.

Plaža je raj za foku monahus monahus, šljunkovita je i sa mirnom, prozirnom vodom i bojama koje variraju od plave do zelene. Veličina šljunka varira od srednjeg do prilično krupnog i ne posebno ugodnog za ležanje.

Imajte na umu da je Dafnudi plaža popularna među naturistima a vrlo često ćete videti i jedrilice pošto je ceo zaliv prelep i veoma miran.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonija-plaža-Emblisi
Plaža Emblisi (Emblissi)
Kefalonija-plaža-Foki
Plaža Foki
Kefalonijia-plaža-Alaties
Plaža Alaties
Kefalonija-Fiskardo
Fiskardo

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)