www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-plaža-Agia-Jerusalim

Plaža Agia Jerusalim

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Marina ili pristanište Parking u blizini Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 38.42515113889972N  20.54497003555298E

Plaža Agia Jerusalim (Αγία Ιερουσαλήμ) se nalazi na severu Kefaloniju, 9 km jugozapadno od Fiskarda, 46 km severno od Argostolija i 45 km severoistočno od Liksurija. Ovaj mali zaliv leži oko 25 minuta vožnje od Fiskarda, južno od plaže Alaties. Plaža je šljunkovita, ima vodu prelepe boje i okružena je šumovitim brdima.

Deo plaže na kome je taverna je opremljen ležaljkama i suncobranima dok je drugi koji se nalazi odmah pored potpuno netaknut.

Kefalonija-plaža-Agia-Jerusalim

Organizovani (desni) deo plaže na kome su ležaljke, suncobrani i taverna

Nije mnogo poznata pa je i dalje nekomercijalizovana ali se stvari značajno menjaju poslednjih godina i na plaži danas postoje ležaljke i suncobrani, ali samo u jednom delu. Naime, plaža se sastoji iz dva dela koja su razdvojena stenama a povezuje ih put. Ležaljke i suncobrani postoje u desnom delu (ako gledate ka moru) a tu je i taverna. Levi deo je potpuno prirodan i tu je naravno i gužva manja. Da ne bude zabune, gužve nema ni na “razvijenijem” delu plaže.

Ovo je jedna od lokalnih „tajni“ odnosno jedna od retkih plaža koje su još uvek relativno mirne u avgustu. Odlična mala taverna sa dobrom hranom podseća na netaknutu Grčku iz prošlih vremena i otvorena je u visokoj sezoni. Pored nje postoji parking.

Postoji i prostor za nekoliko kamper kombija kao i tuš sa slatkom vodom. Agia Jerasulim takođe služi kao luka i nekoliko ribarskih brodova iz Fiskarda se vezuje ovde tokom leta.

Zbog čestih vetrova se dešava  da bude katrana na plaži. Međutim, u visokoj sezoni je dobar izbor za beg od gužvi na poznatijim plažama bliže Fiskardu.

Dobila je ime po maloj srušenoj kapelici na samoj plaži do koje se dolazi putem kroz mnoga živopisna sela sa tradicionalnom kefalonijskom arhitekturom. Vozite do Manganosa i skrenite desno na raskrsnici odakle pratite znak za Halikeri. Spuštajte se oko 10 minuta i naići ćete na T raskrsnicu. Ako nastavite pravo idete na plažu Alaties, tako da skrenite levo pored kanti za đubre. Ostanite na glavnom asfaltnom putu koji se završava na plaži Agia Jerusalim.

Koga ne drži mesto može da se prošeta oko kilometar na jug (levo od plaže ako gledate ka moru) i pronaći će još jednu uvalicu poznatu kao Aviaki.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonijia-plaža-Alaties
Plaža Alaties
Kefalonija-Fiskardo
Fiskardo
Kefalonija-Asos
Asos (Assos)
Kefalonija-plaža-Foki
Plaža Foki

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)