www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-siviri-cover

Siviri

GPS: 40.03691368219108N  23.362126350402832E

Primorsko mesto Siviri (Σίβηρη) smešteno je na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, 93 kilometara južno od Soluna, odnosno 9 kilometara od letovališta Kalitea na istočnoj obali. Prelepe peščane plaže, kristalno čisto more, sjajne taverne, tiho i zeleno okruženje karakteristične su za mesto Siviri, smešteno između primorskih naselja Sani i Skala Furka (Skala Furkas).

halkidiki-kasandra-siviri

Taverna na šetalištu

Ovo je prilično mirno letovalište, savršeno za roditelje sa malom decom i one željne pravog odmora. Za noćni život morate potražiti neko življe mesto, jer se noćni život ovde svodi na šetnju ili večeru u nekom od restorana. Uz obalu ima dosta tradicionalnih taverni, beach barova i kafića, a ono što će Vam dugo ostati u sećanju je prijatno popločano šetalište pored mora, dok je glavna ulica daleko od plaže. U nekoliko taverni možete probati svežu i ukusnu ribu i roštilj, a na raspolaganju su Vam i minimarketi, dosta restorana, mesara, pekara, poslastičara. Letovalište se poslednjih godina sve više razvija i niču novi hoteli, apartmani, vile, restorani. Najbliža banka, apoteka, dom zdravlja su u 5 kilometara udaljenoj Kasandriji.

Siviri je u celoj Grčkoj poznat kao domaćin “Festivala Kasandra” svakog leta, na kome se prikazuju savremene i antičke predstave i koji privlači hiljade turista i posetilaca iz celog regiona. Ovaj festival, odnosno predstave, koncerti i nastupi kulturno-umetničkih društava, održava se u modernom amfiteatru na otvorenom, po kome je mesto postalo prepoznatljivo.

halkidiki-kasandra-siviri

Festival Kasandra

Festival Kasandra predstavlja jedno od najznačajnijih kulturnih dešavanja u celoj Grčkoj u oblasti umetnosti. Festival je osnovan 1993. godine i do danas je njegov ugled postao poznat i van granica zemlje, što je rezultiralo posetiocima iz svih krajeva sveta. Festival traje skoro dva meseca, od sredine jula do kraja avgusta, a za to vreme možete prisustvovati velikom broju raznovrsnih kulturno-umetničkih dešavanja, preko koncerata, nastupa folklornih grupa, pozorišnih predstava, emitovanja filmova i mnogo čega još. Cela zamisao festivala podrazumeva visoke standarde kvaliteta, pa je učestvovanje na ovakvom festivalu postalo stvar prestiža, kako za umetnike iz Grčke, tako i najveća imena kao što su BB King, James Brown i drugi.

Duga peščana plaža Siviri je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje. More je plitko, toplo i bezbedno za kupanje, a plaža se često čisti, pa je savršena za porodice sa malom decom. Nekoliko skrivenih plaža sa finim peskom i stenama leži pored glavne plaže gde pretežno dolaze nudisti, iako službeno nisu nudističke.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

kasandra-zapadna-obala-sani-T
Sani
halkidiki-kasandra-kasandrija-T
Kasandria - Kassandria
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-T
Plaža Elani
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-cocus-bar-T
Plaža Egeopelagitika (Aigeopelagitika)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)