www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-cocus-bar-cover

Plaža Egeopelagitika (Aigeopelagitika)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Spasilačka služba Sportski sadržaji

GPS: 39.979126119512536N  23.373756408691406E

halkidiki-kasandra-egeopelagitika

Položaj plaže Egeopelagitika

Egeopelagitika (Aigeopelagitika, odnosno Αιγαιοπελαγίτικα – što u prevodu znači arhipelag) je 2 kilometra duga peščana plaža, po mnogima jedna od najlepših plaža na Halkidikiju, pa i u celoj Grčkoj. Smeštena je na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, južno od letovališta Skala Furka, odnosno severno od rta Posidi, na 95 kilometara južno od Soluna. Posetiocima pomenuta dva mala letovališta ova plaža je gotovo svakodnevno odredište.

Kolima se do plaže stiže putem koji vodi pored Kalandre, ali se ne ulazi u samo naselje, već se skrene udesno ka kampu Kalandra u čijem se produžetku, ka severu, pruža Egeopelagitika.

Egeopelagitika je verovatno najlepša plaža na zapadnoj obali Kasandre, peščana, a na ulazu u more nalazi se sitan šljunak. Plaža je sa kristalno čistom, azurno plavom vodom, savršena za opuštajući odmor u veoma lepom okruženju.

Većim delom plaže dubina vode raste već nakon 5-6 metara, pa plivači ne moraju dugo da hodaju do dubine pogodne za kupanje. Slobodno se može reći da je zalazak sunca odavde najlepši na celom Halkidikiju, kao i pogled na planinu Olimp.

halkidiki-kasandra-Egeopelagitika

Vikendom su ovde velike gužve

Na plaži je gužva najveća vikendom kada do poznatih beach barova dolazi veliki broj Solunjana i posetilaca iz cele regije. Na organizovanim delovima plaže ispred barova možete se osvežiti, uživati na ležaljkama ispod suncobrana od trske, iznajmiti “kućice”, dobiti masažu, dok spasioci brinu o Vašoj i bezbednosti Vaše dece. Uz koktele i drugo hladno piće bićete odlično raspoloženi i za žurke koje se ovde često dešavaju, kako u toku dana, tako i noću. Na raspolaganju su vam i pedaline, gliseri, banane i brojne druge mogućnosti bavljenja vodenim sportovima. Parking prostora ima sasvim dovoljno, a nema brodova, čamaca i drugih plovila da uznemiravaju kupače.

Treba pomenuti i da jedan deo plaže Egeopelagitika uređuje Possidi Holiday Resort, a interesantno je da čak i posetioci ovog hotela plaćaju korišćenje ležaljki i suncobrana.

Severni kraj plaže udaljen je nešto preko jednog kilometra od Skala Furke, dok je južni deo gotovo isto toliko udaljen od Posidija, pa posetioci šetnjom mogu obići i ove susedne plaže i naselja.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-skala-furka-T
Skala Furka (Skala Fourkas)
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi-svetionik-T
Svetionik na plaži Posidi
halkidiki-kasandra-posidi-posejdonov-hram-T
Hram i svetilište Posejdona kod Posidija
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi-T
Posidi (Possidi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)