www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-skala-furka-cover

Skala Furka (Skala Fourkas)

GPS: 39.997243411922916N  23.383712768554688E

Furka (Fourkas, Φούρκας) i Skala Furka (Skala Fourkas, Σκάλα Φούρκας) su naselja udaljena jedno od drugog 2 kilometra. Dok je Furka selo smešteno u unutrašnjosti poluostrva, Skala Furka je letovalište smešteno na zapadnoj obali Kasandre, udaljeno 99 kilometara od Soluna, odnosno 14,5 kilometara od letovališta Kalitea na istočnoj obali.

Skala Furka je naselje koje se intenzivno razvija

Skala Furka je naselje koje se intenzivno razvija

Lepo primorsko naselje Skala Furka jedno je od najpopularnijih letovališta na poluostrvu i razvija se u glavni turistički centar zapadne obale Kasandre. Tokom leta turisti ovde dolaze da uživaju u opuštajućem odmoru u neverovatnim plažama i kristalno čistom moru u blizini prirode. Mesto je savršeno za one koji žele mir i odmor, kao i za porodice sa decom, a posetiocima su na raspolaganju hoteli i apartmani, beach barovi, klubovi, centri vodenih sportova.

Skala Furka je popularna plaža na zapadnoj strani Kasandre, a sa svojih 2 kilometra je i jedna od najdužih na poluostrvu. Okružena niskim brežuljcima s bujnim zelenilom i velikih dimenzija, Skala Furka je leti puna posetilaca iz Furke i drugih obližnjih naselja kao što su Siviri, Posidi i Mola Kaliva.

halkidiki-kasandra-skala-furka

Plaža se pruža u dužini od preko 2 km

Peščana plaža je organizovana, ima ležaljke, suncobrane i riblje taverne, sa puno mogućnosti za bavljenje vodenim sportovima. More je kristalno plavo i dobilo je Plavu zastavicu (blue flag), najveće Evropsko priznanje za čistoću morske vode. U blizini plaže nalazi se mala luka za ribarske brodove.

Kao i u drugim mestima na zapadnoj obali poluostrva, tako i ovde ima manje turista iz Srbije koji tradicionalno više posećuju razvijeniju istočnu obalu. Nekoliko kilometara odavde ka unutrašnjosti je staro selo Furka, potpuna suprotnost ovom razvijenom letovalištu, sa kućama iz XIX veka i starom vizantijskom crkvom.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-cocus-bar-T
Plaža Egeopelagitika (Aigeopelagitika)
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi-svetionik-T
Svetionik na plaži Posidi
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-furka-t
Furka (Fourkas)
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi-T
Posidi (Possidi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)