www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-furka-cover

Furka (Fourkas)

GPS: 40.004549798272386N  23.41456890106201E

Selo Furka (Fourkas, Φούρκας) i letovalište Skala Furka (Skala Fourkas, Σκάλα Φούρκας) su naselja udaljena jedno od drugog 2 kilometra. Dok je Furka selo sa oko 600 stanovnika smešteno u unutrašnjosti poluostrva, Skala Furka smeštena je na samoj zapadnoj obali poluostrva Kasandra. Do njega se dolazi preko Skala Furke, putem koji od letovališta Kalitea na istočnoj obali vodi preko grada Kasandrije za zapadnu obalu.

Selo Furka omogućava Vam da vidite obe strane Grčke. Dole na obali je moderan centar izgrađen u svrhu uživanja posetioca u dugim toplim dana. Samo dva kilometra u unutrašnjosti je staro selo – savršena kontrast za one koji žude da uživaju u šarmu tradicionalnih sela. U okolini Furke nalaze se brojne staze za šetače i planinare koji uživaju u takvom načinu upoznavanja krajolika.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-furka

Selo Furka puno je zelenila

Mesto Furka nalazi se 101 kilometar od Soluna i privlači godišnje na hiljade turista koji dolaze da ga posete. Kada putnik dodje ovde prvo vidi njegovu prelepu obalu, odnosno naselje Skala Furka koje se nalazi smešteno uz more. Prirodne lepote i istorija u kombinaciji sa modernim hotelskim objektima i kosmopolitskim načinom života glavne su karakteristike ovog područja. Ono što će Vas terati da se redovno vraćate ovde su svakako prijateljstvo i tradicionalno gostoprimstvo koje stvaraju utisak kao da ste kod kuće. Ovde ćete biti u prilici i da probate tradicionalne lokalne proizvode kao što su med, masline, maslinovo ulje, voće i sardine.

Furka ima i veliki istorijski značaj. Jedan natpis koji se nalazi na grobljanskoj crkvi Svetog Atanasija vraća nas u Rimski period. Otkrića iz Vizantijskog perioda koja su došla na svetlo dana skorašnjim iskopavanjima su crkva Svetog Jovana koja je u ruševinama, kao i kapele i kuće čija gradnja je karakteristična za arhitektonski stil tog doba. Sve ovo su dokazi o tome kako se selo razvijalo kroz istoriju.

Crkva Svetog Marina

Crkva Svetog Marina

Prirodne lepote, naselje puno zelenila, raj napravljen od borova, sve vrste drveća i cveća, uz pogled na prelepo, kristalno čisto more. Zalazak sunca je poseban događaj, kada razne nijanse crvene, ljubičaste i narandžaste boje prekriju horizont.

Osim prirodnih lepota turisti su privučeni i dobrom organizacijom i moderno opremljenim objektima koji pružaju mogućnost nezaboravnog odmora. U drugoj polovini jula lokalne crkve organizuju proslavu nekoliko praznika, što može predstavljati atrakciju za turiste. Proslava Svetog Marina 17. jula spada u najveću duhovnu proslavu na Halkidikiju.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-skala-furka-tekst
Plaža Skala Furka
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-cocus-bar-T
Plaža Egeopelagitika (Aigeopelagitika)
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-posidi-svetionik-T
Svetionik na plaži Posidi
halkidiki-kasandra-kasandrija-T
Kasandria - Kassandria

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)