www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Halkidiki-Zapadna-obala-Nea-Flogita-cover

Nea Flogita

GPS: 40.26167996488379N  23.221750259399414E

Nea Flogita (Νέα Φλογήτα) je popularno letovalište u Solunskom zalivu, na zapadnoj obali Halkidikija. Mestašce Nea Flogita osnovali su 1923. godine Grci izbegli iz Kapadokie u Turskoj. Do 1934. godine u području oko Flogite (ruski metoh) postojala je prva bolnica koja je zbrinjavala izbegle Grke i lokalno stanovništvo ovog područja. Naselje danas ima skoro 1.500 stanovnika, čiji se broj značajno uveća tokom letnje sezone.

Predivna fontana

Predivna fontana

Nalazi se 54 kilometara jugoistočno od Soluna i oko 6 kilometara severozapadno od letovališta Nea Mudania. Od uključenja sa obilaznice oko Soluna na put A25 koji vodi ka Nea Mudanji udaljeno je 47 kilometara.

Flogita ili Nea Flogita je slikovito mesto koje se postupno razvija u turističkom smislu. Naseljem dominira centralni park sa fontanama i prelepo uređeno šetalište sa alejom palmi i parkićima za decu savršenim za opuštanje u vrelim danima. Široka i duga šetališta, taverne, kafići uz more i barovi na plaži privlače brojne turiste, a tu su i prodavnice, marketi, pekare, kao i diskoteka na periferiji naselja. Tu je i lepa crkva Svetog Đorđa (Agios Georgios) koji je zaštitnik Nea Flogite, ukrašena divnim freskama.

Na raspolaganju su Vam brojni apartmani

Na raspolaganju su Vam brojni apartmani

Stanovnici ovog mesta i okolnih sela proizvode masline, povrće, grožđe i odlično vino, pa turisti imaju odličnu priliku da ih probaju uz sve ostale tradicionalne, domaće proizvode koji se mogu kupiti na lokalnoj pijaci.

Nea Flotia je postala vrlo popularno odredište na zapadnoj strani Halkidikija i zbog blizine Soluna i drugih letovališta u tom području. Smeštena između mesta Nea Mudania i Nea Plagia, ova plaža je na manje od 40 minuta vožnje od Soluna. Zapravo, mnogi Solunjani imaju kuće u okolini. Autobuskim prevozom je u toku sezone odlično povezana sa svim destinacijama na Halkidikiju i Solunom.

Pravi užitak je ispod suncobrana od trske

Pravi užitak je ispod suncobrana od trske

Velika i peščana, Nea Flogita plaža je dobro organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, kao i puno barova na samoj plaži. Plaža je duga preko 1,5 kilometara i prilično široka. Voda je kristalno čista a kratka vegetacija okružuje plažu, praveći i nešto hlada. Postoje brojne mogućnosti za bavljenje sportovima, a tu su i tereni za fudbal i košarku. Plažu okružuje i zasađenih 600 stabala palmi, koje je uz brojne staze za šetnju čine jednom od najlepših plaža ove prefekture. Dubina vode postepeno raste, pa je idealna i za porodice sa malom decom. Mnogi hoteli, apartmani i sobe se mogu naći oko plaže kao i nekoliko ribljih taverni. More je mirno, samo ponekad u poslepodnevnim satima vetrovito, ali ćete u isto vreme biti svedoci predivnog zalaska sunca.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Copy of Halkidiki-Zapadna-obala-Nea-Plagia-thumbnail
Nea Plaja (Nea Plagia)
Halkidiki-Solunski-zaliv-Dionisos-thumbnail
Dionisos
Halkidiki-solunski-zaliv-portaria-thumbnail
Portaria
Halkidiki-solunski-zaliv-nea-triglia-T
Plaža Nea Triglia

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)