www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

kasandra-zapadna-obala-sani-cover

Sani

GPS: 40.09805007933771N  23.31270933151245E

Sani je predivno turističko mesto na severozapadnoj strani Kasandre, udaljeno 82 kilometra od centra Soluna. Putem A25 koji vodi ka Kasandri ide se ka naselju Nea Fokea na istočnoj obali Kasandre, ispred koga postoji skretanje od koga do Sanija ima oko 7,5 kilometara lepog puta.

Ovo je jedno od najatraktivnijih naselja poluostrva, poznato po izobilju borova, divnim peščanim plažama i zapanjujućim zalascima sunca. Predivne plaže sa sitnim peskom sudaraju se sa tirkiznom vodom Egejskog mora, a zbog čistoće su nagrađene Plavom zastavom Evropske unije. Lepe i organizovane plaže sa dobro opremljenim hotelskim kompleksima i kampovima (Blue dream), predstavljaju dobitnu kombinaciju koja ovde dovodi mnogobrojne turiste kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Kompleks hotelskih bazena

Kompleks hotelskih bazena

Sani je malo kosmopolitsko mesto, sa 4 hotela visoke kategorije koji pružaju širok spektar sadržaja. To su hoteli Sani Beach Hotel, Sani Beach club, Porto Sani Village, Sani Asterias Suites, a gotovo u svakom od njih ruski jezik i gosti dominiraju, a retko ćete čuti čak i domaći, grčki jezik. Letovalište je poznato po centralnoj marini gde se nalazi i mnoštvo drugih objekata, kao što restorani, klubovi i razni sportski objekti, kao i i veliki broj lepih prodavnica gde možete kupiti odeću poznatih brendova, nakit ili suvenire. Okolina oko Sani plaže je posebna i ima neke od retkih vrsta flore i faune, a za ljubitelje prirode tu su i obeležene pešačke staze za šetnju.

Za one koji vole sportove na vodi, na prelepoj plaži pružaju se brojne aktivnosti, od vožnje bananom do parasailinga, a drugi se mogu oprobati na nekom od mnogobrojnih teniskih ili terena za košarku. Ne treba zaboraviti ni terene za fudbal, kako standardne tako i one za mali fudbal, kao i terene za golf.

Beach bar

Beach bar

Sve plaže letovališta su odlične i dobro održavane, a posebna preporuka može se dati plaži Busulas, koja je sa druge strane brda na kome je smeštena Sani kula, na severnoj strani letovališta. Plaža je sa predivnim sitnim peskom i akvamarin bojom mora, a dubina vode postepeno raste pa je odlična za porodice sa decom. Za one koji žele da plivaju može biti frustrirajuća činjenica da moraju da šetaju 200-300 metara do duboke vode. I na ovoj plaži postoji bar, po kome je plaža i dobila ime, pa se možete osvežiti ili naručiti laganu hranu. Ležaljke i suncobrani se podrazumevaju, ali su oni veoma skupi, jer je pre svega namenjena gostima hotela.

Festival Sani

Festival Sani

Sani je naselje poznato po Letnjem festivalu pesama i zabave koji traje od juna do septembra, uz izvođenje najboljih klasičnih grčka dela, od strane najpoznatijih autora, glumaca i muzičara. Festival se održava u prirodnom amfiteatru na brdu u blizini srednjevekovne tvrđave.

Kula Sani datira iz 1543. godine, a izgrađena je u cilju zaštite suvereniteta manastira Stavronikita sa Svete Gore. Kulu su monasi izgraili na ostacima vizantijske kule, na mestu gde je najverovatnije bio akropolj antičkog grada Sani. Za razliku od raznih tvrđava širom Grčke, ova je imala sreću da praktično pripada hotelu koji je održava i po potrebi restaurira. Odlično osvetljena noću, sa pedantno održavanim travnjakom i cvećem oko nje, kula predstavlja pravu atrakciju za turiste koji odavde mogu da uživaju u pogledu na more i letovalište sa ivice litice.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-siviri-T
Siviri
halkidiki-kasandra-istocna-obala-nea-fokea-T
Nea Fokea
kasandra-zapadna-obala-sani-T
Plaža Busulas (Bousoulas)
halkidiki-kasandra-nea-potidea-t
Antički grad Potidea

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)