www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

kasandra-zapadna-obala-sani-cover

Plaža Busulas (Bousoulas)

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Spasilačka služba Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS: 40.10102913751428N  23.305799961090088E

Plaže mondenskog letovališta Sani na zapadnoj obali Kasandre spadaju među najlepše na poluostrvu Halkidiki, kako zbog prelepog zelenog okruženja, tirkizne vode i sitnog peska, tako i zbog činjenice da su odlično opremljene i održavane. Ova plaža na severozapadnom delu Kasandre udaljena je od Soluna 82 kilometara.

Hotelski deo plaže

Hotelski deo plaže

Busulas plaža pruža se severno od naselja Sani u dužini od oko 7 kilometara. Samo jedan manji deo, bliži letovalištu, u vlasništvu je Sani Beach hotela. Plaža ime nosi po istoimenom hotelskom Busulas beach baru. Smeštena je praktično sa druge strane brda na kome je smeštena kula Sani.

Plaža je sa predivnim sitnim peskom i akvamarin bojom mora, a dubina vode postepeno raste pa je odlična za porodice sa decom koja se ovde bezbedno mogu kupati. O njihovoj bezbednosti, između ostalog brine i spasilačka služba. Za one koji žele da plivaju može biti frustrirajuća činjenica da moraju da šetaju 200-300 metara do dubine.

halkidiki-kasandra-busulas-plaža

Neorganizovani deo plaže duge 7 kilometara

Na hotelskom, organizovanom delu plaže možete se osvežiti ili naručiti laganu hranu. Ova plaža je sa ležaljkama i suncobranima, ali su oni veoma skupi, pre svega jer je namenjena gostima pomutog hotela. Tu su i tuševi i spasioci koji brinu o gostima hotela i ostalim posetiocima.

Drugi, veći deo plaže nije organizovan, a ovde možete postaviti svoje ležaljke i suncobrane u okruženju peščanih dina i borova. Posetioci će zasigurno uživati u predivnoj boji plitkoj mora, kao i prelepom pogledu na planinu Olimp.

Do plaže se može doći ili od strane hotela, na severu, odnosno neasfaltiranim putem koji vodi do južnog, neorganizovanog dela plaže Busulas.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-nea-potidea-T
Plaža Nea Potidea
kasandra-zapadna-obala-sani-T
Sani
halkidiki-kasandra-nea-potidea-t
Antički grad Potidea
halkidiki-kasandra-istocna-obala-nea-fokea-T
Nea Fokea

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)