www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-lutra-cover-photo

Lutra - Agia Paraskevi

GPS: 39.92794596156249N  23.58565092086792E

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-lutra

Plaža ispred samog naselja

Lutra (Loutra, λουτρά Αγία Παρασκευή) je naselje na jugozapadnoj obali Kasandre, udaljeno 112 kilometara od Soluna, poznato po izvorima tople vode. Lutra je smeštena oko 5 kilometara jugoistočno od letovališta Nea Skioni, odnosno 10 kilometara od Pefkohorija na istočnoj obali poluostrva Kasandra.

To je više primorsko naselje sa vilama za odmor nego klasično letovalište. Ovo naselje, u sastavu opštine Palini, nalazi se na 5 kilometara južno od mesta Agia Paraskevi, a uglavnom se sastoji od kuća za odmor, vila i hotela.

Naselje je dobilo ime (Lutra – kupatila) po izvorima vode koji su poznati po svom blagotvornom terapeutskom dejstvu. Okolina mesta poznata je po zdravoj klimi i lekovitim vodama koje se preporučuju za reumatizam, kožna oboljenja i slabu cirkulaciju.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-lutra

Spa centar nalazi se na brdu iznad naselja

Nekoliko hotela nudi spa programe, a tu je i ultramoderan SPA centar čija su terapeutska svojstva pogodna za sve uzraste. Sa bazenima, saunama, hamamom (parno tursko kupatilo), hidromasažom, SPA centri su savršeni za relaksaciju i odmor od savremenog stresnog načina života. Temperatura vode koja dolazi iz bušotine u dubini zemlje je između 38° C i 39 ° C, a oseća se jak miris sumpora.

Stanovnici koji preko cele godine žive u ovom naselju bave se uglavnom ribolovom, pčelarstvom, uzgojem maslina i turizmom.

Mesto je savršeno za Vas ako volite privatnost, spokojstvo i mir na plaži. Plaža je duga, sa zlatnim peskom, more kristalno čisto i plavo, dok zelene borove šume počinju samo nekoliko metara od obale. Zbog čistoće, plaža svake godine iznova dobija Plavu zastavu za čistoću Evropske unije. Uz plažu se pružaju restorani i taverne gde se posetioci mogu osvežiti ili probati sveže morske plodove.

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-lutra

Hotel Loutra Beach

U ovom regionu postoje i usamljene plaže okružene stenama, idealne za kupače koji ne vole gužve, dok je voda savršena za skuba ronjenje i podvodni ribolov. Malo dalje od naselja smeštena je i plaža gde topla, sumporna voda izvire između stena u moru.

Pored sela Agia Paraskevi, posetioci ovog mesta mogu uživati u živopisnim šetnjama kroz šume ove regije, odnosno otići i do obližnjih naselja na istočnoj obali Kasandre.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

halkidiki-kasandra-zapadna-obala-agia-paraskevi-T
Agia Paraskevi - Lutra
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-nea-skioni-T
Plaža Nea Skioni
halkidiki-kasandra-zapadna-obala-agios-georgios-T
Plaža Agios Georgios
halkidiki-kasandra-pefkohori-T
Pefkohori (Pefkochori)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)