www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Agia Paraskevi (Platanias)

GPS: 39.1444811N  23.4395134E

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Plaža Agia Paraskevi (Platanias)

Agia Paraskevi (Αγία Παρασκευή) je turističko mesto koje se razvilo oko istoimene peščane plaže. Poznato je i pod nazivom Platanias (Πλατανιάς). Nalazi se na južnoj obali ostrva, oko 7 kilometara jugozapadno od grada Skiatos, u istom zalivu kao i plaže Vromolimnos i Kolios. Ime duguje istoimenoj crkvici skrivenoj u senci ogromnog starog platana.

Na raspolaganju Vam je veliki izbor hotela, apartmana, taverni, kafića i prodavnica. Osim u selu, dosta vila, luksuznih hotela i taverni postoji i na samoj obali. 26. jula meštani slave imendan Agia Paraskevi pa se organizuje gozba i veselje (“panigiri”). Ako ste tu, ne propustite!

Mesto je najpoznatije po velikoj peščanoj plaži koja je zbog svoje lepote jako popularna. Organizovana je, sa sadržajima među kojima su beach barovi i centri za vodene sportove (postoji i škola). Godinama je dobijala Plavu zastavu (2010. i 2011. poslednji put). Nekoliko hotelskih bazena je otvoreno za nerezidente pod uslovom da kupite piće u hotelskom baru. Borovina pravi dobar prirodni hlad, a i dobro je zaštićena od jakih severnih vetrova.

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani

Prirodnog hlada ima malo i to samo na pojedinim mestima, ali postoje ležaljke i suncobrani. Za one koji to ne vole ima i slobodnog prostora da se spusti peškir, uglavnom na krajevima plaže. Tu je i gužva manja dok u središnjem delu gde su ležaljke i suncobrani ima i više naroda.

U istom zalivu leže i plaže Vromolimnos i Kolios.

Krajolik je takođe lep. Zbog lepote mora i sadržaja koje nudi, plaža je vrlo popularna i privlači mnogo turista, a mnogi je koriste kao polazište za nekoliko šetačkih tura koje se mogu organizovati u tom području. Najpoznatija vodi do plaže Kehria i prolazi pored manastira. Moguće je iznajmiti i čamac i otići na male izlete oko ostrva.

Do letovališta i plaže Platanias se iz grada može doći autobusom koji ide vrlo često (autobuske stanice broj 15 i 16) i sopstvenim prevozom.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)
Skiatos-Kolios
Plaža Kolios
Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos
Skiatos-Trulos-Troulos
Plaža Trulos (Troulos)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)