www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Kanapica-Kanapitsa

Kanapica (Kanapitsa)

GPS: 39.137483N  23.4585464E

Kanapica (Καναπίτσα) je malo turističko mesto oko istoimene, vrlo popularne plaže. Nalazi se na početku slikovitog rta Kalamaki, odmah iza plaže Tzaneria, svega 6 kilometara jugozapadno od grada Skiatos.

Ovde ćete pronaći dosta alternativa za smeštaj, a imate i nekoliko taverni uz more u kojima ćete uživati u hrani i pogledu na ostrva Cugria i Arkos.

Skiatos-Kanapica-Kanapitsa

Plaža Kanapica

Kanapica je jedna od najboljih plaža na Skiatosu i vrlo malo drugih se šarmom i ambijentom može meriti sa njom. Mnogo puta je dobijala Plavu zastavu što nije bio slučaj 2012. godine.

U istom zalivu leže još dve plaže, Sklitri i Nostos (Tzaneria).

Plaža je organizovana, opremljena ležaljkama i suncobranima, ima fini pesak i kristalnu vodu te ekskluzivnu školu vodenih sportova koja nudi niz uzbudljivih aktivnosti kao što su windsurfing, ronjenje, skijanje na vodi, jet ski i beach volley. More je plitko što je čini idealnom za porodice sa malom decom. Na samoj plaži postoji bar.

Uska je ali ima dovoljno prirodnog hlada od stabala iznad jedne strane. Nikada nije prevelika gužva mada je u prošlosti bila vrlo popularna, ali danas interes za njom polako nestaje. Pod uticajem je severoistočnog povetarca u letnjim mesecima koji je kao dah svežeg vazduha u vrućim danima.

Plaža i naselje su vrlo blizu autobuskog stajališta broj 12. Ako dolazite kolima, ostavite svoje vozilo na parkingu uz put i prošetajte nekoliko minuta do plaže. Po celoj okolini ima brojnih dobro definisanih pešačkih staza koje presecaju poluostrvo Kalamaki, a vodenim taksijem možete otići do ostrva Cugria i Arkos kao i do plaže Kucuries. Na svakih sat vremena polazi vodeni taksi za grad i vožnja traje oko 20 minuta.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Tzaneria-Nostos
Plaža Tzaneria (Nostos)
Skiatos-Sklitri
Plaža Sklitri (Sklithri)
Skiatos-Kucuri-Delfiniki
Plaže Kucuri (Diamandi) i Delfiniki
Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)