www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Skiatos-Kolios

Kolios

GPS: 39.1421225N  23.4455967E

Kolios (Κολιός, “skuša” na grčkom) je turističko mesto koje se razvilo oko istoimene peščane plaže. Nalazi se na južnoj obali ostrva, oko 6 km jugozapadno od grada Skiatos i manje od kilometar istočno od Plataniasa, na putu za Kukunaries. Leži u malom i atraktivnom zalivu između plaža Vromolimnos i Platanias (poznata i kao Agia Paraskevi).

U mestu ćete pronaći obilje smeštaja, od luksuznih apartmana do jednostavnih soba kao i veliki izbor taverni, marketa i kafića. Kolios je dobro mesto za porodice i za turiste koji vole manje gužve u odnosu na one koje su uobičajene na nekim drugim južnim plažama. Put od grada i luke Skiatos do naselja i plaže je dobar. Javni autobusi koji voze do svih južnih plaža su česti i staju i na Koliosu (stanice 13, 14 i 15) a možete doći i sopstvenim prevozom.

Skiatos-Kolios

Sa leve strane postoje stepenice koje vode do plaže

Mesto je popularno prvenstveno zahvaljujući dobro organizovanoj plaži koja se pruža ispred samog naselja. Dugačka je oko 300 metara i ima nekoliko barova/taverni i centara za vodene sportove.  Porodice s malom decom je posebno vole jer ima blagi pad.

Kolios leži između plaža Agia Paraskevi (Platanias) i Vromolimnos.

Odavde možete iznajmiti brodove i organizovati izlete. Brodovi koji organizuju kružne ture po ostrvu su često privezani za mali mol na Koliosu i kada se ekipa turista iskrca, na glavnom delu plaže gde su grupisani sadržaji i u tavernama je gužva iako retko traje dugo. Ostatak plaže je dosta mirniji i sa značajno manje ljudi. Na levom kraju postoje stepenice a možete proći i kroz pomenute turističke komplekse.

Regija Kolios je idealno mesto za provesti svoj odmor i istraživati prirodne lepote ostrva. Plaža je popularna ne samo zbog kristalne vode nego i zbog pomenutih centara za sportove na vodi i raznih sadržaja kao što su ležaljke i suncobrani a drvećem prekriveni rtovi na zapadu i istoku su takođe dobra mesta za provesti dan u hladovini.

Plaže Agia Paraskevi (desno ako gledate prema pučini) i Vromolimnos (levo) su veoma blizu a između Koliosa i ove potonje postoji netaknuta uvalica na kojoj najčešće ima svega par ljudi.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Skiatos-Agia-Paraskevi-Platanias
Plaža Agia Paraskevi (Platanias)
Skiatos-Vromolimnos
Plaža Vromolimnos
Skiatos-Tzaneria-Nostos
Plaža Tzaneria (Nostos)
Skiatos-Kanapica-Kanapitsa
Plaža Kanapica (Kanapitsa)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)