www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Kefalonija-selo-Spartia

Spartia

GPS: 38.11092382500121N  20.561985969543457E

Spartia (Σπαρτιά) je prilično tradicionalno, uspavano grčko selo koje se nalazi u oblasti Livato, 12 km jugoistočno od Argostolija, na padini iznad plaže, nekoliko kilometara istočno od aerodroma. U selu ima dosta belih kuća s obiljem atraktivnih biljaka i šarenog cveća koje ukrašava dvorišta. Selo ima maleni trg okružen sa nekoliko taverni, a naseljem dominira velika crkva. Ovo čudno seoce ima nekoliko prelepih taverni, kafića i mini-marketa.

Kefalonija-Spartia

Pogled na obalu ispod sela

Plaža i zaliv Spartia su okrenuti ka jugu, zaštićeni su od severozapadnih vetrova i veoma su blizu sela. Osim ove, ispod sela postoji još nekoliko plaža. Najživlji risort na Kefaloniji, Lasi, nalazi se u blizini, ako želite da vidite malo više noćnog života.

Područje oko sela je vrlo plodno s obilnim količinama maslina, vinove loze i voćki. Spartia je idealna baza za one koji vole jedrenje i wind surfing.

Nažalost, kao i gotovo sva sela na Kefaloniji, potpuno je uništeno u zemljotresu 1953. a zatim obnovljeno, još uvek sa onim poznatim uskim ulicama ali su kuće sada otvorene sa dvorištima punim raznobojnog cveća. Nekada su zbog gusarskih napada imale malene prozore i visoke zidove.

U selu možete videti muzej posvećen sovama i ježevima. Ovde ćete naučiti o načinu života ovih životinja i kako da ih zaštitite u prirodnom okruženju. Bićete u mogućnosti da vidite primere umetnosti od antičkog do modernog doba s prikazom sova i ježeva, kao i keramičke, drvene i bronzane skulpture tih životinja.

Seosko veće “Sparto” je domaćin mnogih festivala i aktivnosti koje se održavaju tokom cele godine. Tokom letnjih meseci možete naći turističke objekte i sadržaje, uključujući hotelski smeštaj, barove i restorane.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Kefalonia-Kourkoumelata
Kurkumelata (Kourkoumelata)
Kefalonia-Metaxata-Agia-Paraskevi
Metaksata (Metaxata)
Kefalonija-plaža-Pessada
Plaža Pesada (Pessada)
Tvrdjava-Agios-Georgios
Tvrđava Agios Georgios

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)