www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Pefkoulia

Plaža Pefkulja (Pefkoulia)

Peščana plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS: 38.80727612172415N  20.631465911865234E

Organizovani deo plaže

Organizovani deo plaže

Pefkulja se nalazi 10 km zapadno od glavnog grada, na putu do najpopularnijih plaža na ostrvu. Ima lepu vodu i takođe je prilično popularna u letnjim mesecima te u blizini ima mnogo soba za izdavanje.

Plaža je ime dobila po obilju borovog drveća (pefka na grčkom) koje je okružuje.

Pefkulja je impresivna, velika, peščana plaža (mada ćete na pojedinim delovima naći i stene), severno od ribarskog mesta Agios Nikitas (1,5 km) i 3 km posle sela Cukalades kada dolazite iz grada Lefkada. Smatra se jednom od najboljih plaža na ostrvu. More je prelepe tirkizne boje, kao da je neki izbeljivač pao u plavu vodu.

Lako pristupačna i vrlo popularna, ova plaža je, kao što je već rečeno, pretrpana tokom leta. Ne zaboravite da je isfotkate sa puta, zajedno sa selom Agios Nikitas.

Plaža Pefkulja je jedna od sedam plaža na Lefkadi koje su nagrađene Plavom zastavom za 2012. godinu.

Manje razvijeni deo plaže, omiljen među free kamperima

Manje razvijeni deo plaže, omiljen među free kamperima

Postoji nekoliko taverni u blizini i jedna na samoj plaži kao i fenomenalan bar sa bazenom i svim potrebnim sadržajima za one kojima kupanje i sunčanje nije prioritet (nalaze se na levom kraju plaže ako gledate ka moru). Ovaj deo plaže oko bara je najorganizovaniji i najpuniji dok je onaj udaljeniji i više izolovan pravo mesto za one koji bi lepu plažu ali im smeta njena popularnost i gužva. Takođe, desni kraj plaže (ako gledate prema moru) je popularan među nudistima mada su glavni gosti u ovom izolovanijem delu Pefkulje ipak free kamperi koji koriste blagodeti mira i lepe šume.

U organizovanom osim pomenutih ugostiteljskih objekata postoje i ležaljke i suncobrani. Parking je udaljen svega 50-ak metara od najrazvijenijeg dela plaže (blizu glavnog puta), ali ćete teško naći mesto ako dođete kasno pa ćete morati da se parkirate na putu. Autobus za Agios Nikitas staje iznad plaže. Mnogi plažu Pefkulja greškom zovu plaža Agios Nikitas (pomenuto selo ima sopstvenu malu plažu). Odmah iznad kreće put koji vodi u unutrašnjost ostrva, u planine, ka selima Lazarata, Pinakohori i Karia. Put je uzak i pun oštrih krivina te budite oprezni.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Agios Nikitas-23T
Agios Nikitas
Lefkada-Milos
Plaža Milos
Lefkas-Faneromeni
Manastir Panagia Faneromeni
Lefkada-Cukalades-Tsoukalades
Cukalades (Tsoukalades)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)