www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Cukalades-Tsoukalades

Cukalades (Tsoukalades)

GPS koordinate: 38.82411225022833N  20.654881596565247E

Plaža Skala Jalu ispod sela

Plaža Skala Jalu ispod sela

Slikovito selo Cukalades je izgrađeno vrlo visoko iznad zapadne obale Lefkade, okruženo maslinjacima, bujnom zelenom šumom i sa sjajnim pogledom na Jonsko more iz mnogih perspektiva. Nalazi se na putu Lefkada-Agios Nikitas, posle manastira Faneromeni (videćete odvajanje za selo). Sve kuće su u tradicionalnom stilu, odvojene uskim ulicama. Narandžasti zakrivljeni crepovi na krovovima kuća su gotovo jedinstveni. Selo je poznato po prelepim zalascima sunca (stara osnovna škola je najbolje mesto za slikanje zalaska) i predstavlja kombinaciju tradicionalnog i modernog kako bi odgovorilo na zahteve modernog turiste.

Stanovništvo gaji masline a mnogi naučnici i profesori takođe potiču iz ovog sela. U Cukaladesu ima nekoliko malih taverni, restorana, barova i tradicionalnih kafića (kafenio), a postoji i supermarket. Grad Lefkada je na samo 15 minuta vožnje (7 km) i tu ćete naći veliki izbor taverni, restorana i barova.

Iz sela se spušta put do plaže Kaminia koja je prijatna i prilično prazna. Pored nje, u blizini je i plaža Pefkulja koja je jedna od najboljih na ostrvu. Borovi se spuštaju niz planine pravo na obalu, pružajući hlad za dobrodošlicu, podjednako kamperima i kupačima. More je čisto a pesak se meša sa šljunkom što je tipično za plaže na zapadnoj obali. Postoje dve taverne, parking prostor i nekoliko soba za izdavanje. Naći ćete još nekoliko netaknutih plaža na kojima nikad nije gužva, ali su lepe, sa kristalnom, plavo-zelenom vodom kao što su Skala Jalu i Kato Skali. Takođe, zbog dobre lokacije imate lak pristup poznatim plažama, uključujući i Agios Nikitas (5 km), Katizmu (8 km) i Milos.

 

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Pefkulja
Plaža Pefkulja (Pefkoulia)
Lefkas-Faneromeni
Manastir Panagia Faneromeni
Lefkada-Kaminia
Plaža Kaminia
Lefkada-Agios Joanis-19T
Plaža Agios Joanis-Lefkada (Agios Ioannis)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)