www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Nikiana-10C

Nikiana

GPS koordinate: 38.75998997392812N  20.720322132110596E

Nikiana je maleno, tradicionalno, ribarsko mesto koje se nalazi na istočnoj obali Lefkade, na putu iz glavnog grada za Nidri, 9 km južno od glavnog grada i između sela Ligia i Perijali, u podnožju planine Skaros.

Nikiana Lefkada

Brodice lokalnih ribara

Južno od male luke postoji niz plaža koje su peščane ili šljunkovite, nijedna se previše ne ističe, ali su sve zadovoljavajuće. Pored luke je mala uvala, vrlo popularna i vrlo blizu puta. Puna je drveća i cveća. Selo je vremenom izraslo u važno turističko mesto koje nudi široki izbor smeštaja, taverni, kafića i barova, a ima i supermarket i nekoliko prodavnica. Taverne na rivi oko male luke spremaju dobru hranu. Naselje je vrlo popularno u sezoni i zna da bude gužva. Poput susedne Ligie i odavde možete organizovati neke dobre šetnje u okolinu i po brdima u pozadini. Izletnički brodovi kreću svakodnevno iz Nikiane u obilazak okolnih ostrva kao što su Skorpios i Meganisi.

Nikiana se pruža duž glavnog puta i ako dolazite kolima, pratite magistralu od grada Lefkada prema jugu, ka Nidriju. Prođite sela Kariotes i Ligia. Vozite dok ne dođete do Nikiane. Takođe, redovni autobusi voze iz sela na sever i na jug. Budući da su vrlo popularni među turistima, zna da bude gužva na delu puta između Nidrija i Lefkade.

Iako niste u mogućnosti da gledate zalazak sunca na istočnoj obali, ipak ćete uhvatiti prelep pogled kada crveno večernje sunce dodirne planine. Nikiana je dobro mesto za jedrenje na dasci i ribolov, kao i za penjanje. Malo dalje su ćelije Agion Pateron (Svetih očeva) s panoramskim pogledom i važnim planinskim naseljima Aleksandros (čiji su stanovnici izgradili mesto Nikiana), Platistoma i Kolivata koja možete posetiti.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Celije-Svetih-otaca-1T
Ćelije Svetih otaca
Grad Lefkada
Grad Lefkada (Lefkas)
Lefkada-Nidri-8T
Nidri (Nydri)
Lefkada-Engluvi-31T
Engluvi (Egluvi, Englouvi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)