www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Agios Nikitas-5C

Plaža Agios Nikitas

Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Velika gužva Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS koordinate: 38.790139143802335N  20.61335027217865E

Lefkada-plaža-Agios-Nikitas

Pogled na plažu iz vazduha

Tradicionalna i slikovito, primorsko ribarsko selo Agios Nikitas, proteže se oko zaliva i ima lepu ribarsku luku u kojoj su usidrene ribarske brodice i jahte tokom letnjih meseci.

Udaljeno je 13 kilometara jugozapadno od grada Lefkada i ima  oko 100 stalnih stanovnika. Vremenom je postalo jedno od najpopularnijih letovališta na ostrvu. Izgrađeno je amfiteatralno u prelepoj regiji punoj maslinjaka i borovine. Na celoj zapadnoj strani koja je razuđena i strma ovo je jedino selo na samoj obali.

Mala porodična plaža od sitnog šljunka je puna hotela i taverni i daleko manje je atraktivna od samog sela. Vrlo je mala i zauzeta mada možete pronaći i mirnija mesta ako ste spremni za pentranje po stenama koje su severno od plaže.

Plaža u selu

Plaža u selu

U blizini su prelepe plaže sa zlatnim peskom i tirkiznim morem koje čine da selo svake godine posete na hiljade turista. Severno je Pefkulja, dugačka, široka, sa malo grubljim peskom, okružena borovinom i dobar je izbor jer ima mnogo manje gužve. Možete doći autom, glavnim putem koji vodi za grad Lefkadu, ali morate parkirati na glavnom putu. Postoji i beach bar, taverna i ležaljke i nemojte se zbuniti jer je često, mada pogrešno, zovu i plaža Agios Nikitas. Južno su Katizma i Milos koja je dobila ime po ruiniranom mlinu koji se nalazi na rtu iznad plaže. Jedna je od najboljih na ostrvu i prilično mirna za razliku od Katizme.

Postoje dva načina da dođete do plaže Milos. Teži podrazumeva hodanje stazom preko rta iz sela. Staza počinje iza Milos taverne u glavnoj ulici i put traje oko 20 minuta. Put zna da bude opasan stoga budite pažljivi. Lakši način je taxi brodom koji kreće iz sela i vozi tokom visoke sezone.

Iako je mesto malo, ima veliki izbor smeštaja, taverni, kafića i prodavnica. Većina taverni se nalazi u glavnoj ulici koja je popločana i spušta se ka plaži, zatvorena je za saobraćaj a pored taverni i restorana postoje i mini marketi i prodavnice suvenira. Nekoliko uličica se odvaja s glavne ulice i vredi skrenuti i pogledati kuće po selu. Najveći problem je parking i ako imate sreće da nađete mesto na nekom koji se nalazi na vrhu sela, pre ulaska u pešačku ulicu, vredi platiti.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Pefkulja
Plaža Pefkulja (Pefkoulia)
Lefkada-Milos
Plaža Milos
Lefkada-Katizma-21T
Plaža Katizma (Kathisma)
Lefkada-Kalamici-Kavalikefta
Plaža Kalamici-Kavalikefta (Kalamitsi)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)