www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Katizma-Kathisma

Plaža Katizma (Kathisma)

Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima Plaža dostupna busom

GPS koordinate: 38.777740591148884N  20.600781440734863E

Katizma je organizovana plaža

Katizma je organizovana plaža

Ova dugačka šljunkovita plaža (veoma sitan šljunak) sa egzotičnom bojom vode se nalazi 16 km jugozapadno od grada Lefkada i 2 km od Agios Nikitasa. Smatra se jednom od najlepših na ostrvu i jednom od najorganizovanijih, a 2012. godine je nagrađena Plavom zastavom. Omiljeno je okupljalište mladih.

Celo mesto je okruženo impresivnim stenama. Put do plaže je dobar i koriste ga i autobusi. Ako dolazite iz grada, prvo ćete se popeti na brdo a zatim proći kroz mesto Cukalades pa se spustiti prema moru do plaže Pefkulja. Nakon prolaska kroz slatko malo mesto Ag. Nikitas, posle dva kilometra skrećete na brdašce sa kog možete probati paragliding ili se odmah spustiti kolima do plaže, odnosno do parkinga. Ima dosta mesta za parkiranje duž cele plaže ali ga je u špicu sezone teško naći. Nije blagoslovena s mnogo hlada ali ipak ima zanimljive stene i špilje za istražiti te nekoliko velikih stena u moru na južnom kraju gde se skupljaju nudisti.

Postoji redovna autobuska linija iz grada Lefkasa. Ovo je jedina plaža na zapadnoj obali do koje se može doći autobusom. Takođe, poznata je i po paraglajdingu.

Južni kraj plaže koji između ostalog pohode nudisti

Južni kraj plaže između ostalog pohode nudisti

Ležaljke, suncobrani i sportovi na vodi su deo sadržaja koje ćete pronaći ovde, kao i razne vrste smeštaja iznad plaže, po nekoliko restorana na oba kraja plaže, taverni i barova s bazenima, na glavnom delu plaže.  Na nekim delovima plaže konobari donose piće iz bara. S obzirom da je okrenuta na zapad mnogi kuliraju u barovima i tavernama uživajući u zalascima sunca. Katizma pruža mladalački i živahan osećaj i ima i terene za odbojku i tenis. Već smo pomenuli mogućnost paraglidinga sa stena. Na plaži Katizma se nalazi i jedini kamp (zvaničan) na zapadnoj obali Lefkade.

Traži se parking više vikendom kada posetioci navale u čoporu. Srećom, plaža je dovoljno velika i retko ćete osetiti preveliku gužvu. Južno od Katizme postoji nekoliko plaža do kojih se može doći šetnjom duž obale. Sve one su relativno izolovane i bez sadržaja. Među njima su uvalice Jadoros i Teotokos, mešavina peska i šljunka u hladu borova i plaža Stus Pilus sa nekoliko manjih uvala povezanih u lanac plaža koje su obično prazne.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Kalamici-Kavalikefta
Plaža Kalamici-Kavalikefta (Kalamitsi)
Lefkada-Agios Nikitas-23T
Agios Nikitas
Lefkada-Milos
Plaža Milos
Lefkada-Karia-25T
Karia (Karya)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)