www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Egremni-15C

Plaža Egremni

Peščana plaža Grčka na dlanu preporučuje Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS koordinate: 38.63703672629838N  20.55942714214325E

OPIS PLAŽE KOJI SLEDI SE ODNOSI NA EGREMNI KAKAV PAMTIMO DO ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO LEFKADU 17.11.2015. ZBOG RUŠENJA STENA, PLAŽA DANAS MALTENE I DA NE POSTOJI.

Egremni je dugačka plaža (jedna od najdužih na ostrvu, preko 2,5 km) sa egzotičnom bojom vode i jedna od najimpresivnijih na Lefkadi. Nalazi se na zapadu ostrva, 38 km jugozapadno od grada Lefkada i 18 km od Vasilikija.

Lefkada-Egremni

Kantina

Okružena je impresivnom liticom. Šljunkovita obala je prelepa a voda izuzetno čista. Egremni se nalazi između plaža Jalos i Porto Kaciki. 3 km dugačak i uzak put, pun oštrih krivina koji se odvaja od glavnog puta južno od sela Atani spušta se do malog auto parkinga.

Ako je parking pun ili ako ne želite da platite, možete parkirati sa strane puta, oko 250 metara uzbrdo, pre parkinga.

Ubraja se među najbolje plaže na Lefkadi, dobro je organizovana, s ležaljkama, suncobranima i kantinom na plaži, odmah pored stepenica niz koje ste se spustili. Iznad plaže je već pomenuta taverna od koje polaze stepenice a svega par km daleko je i taverna Oasis, na putu prema susednoj plaži Porto Kaciki. Prva stvar koja impresionira posetioce je veličina plaže, beli pesak, visoka litica i kristalna voda. Čini Vam se da je  kilometrima dugačka!

Da biste došli do plaže Egremni morate se spustiti niz 350 drvenih stepenica koje počinju od taverne na vrhu. Ne zaboravite da Vas isto toliko čeka i u povratku!

Lefkada-Egremni

Kraj niza od 350 stepenica koje vode do plaže

Ako tražite skriveno mesto možete krenuti ka severu ili jugu, mada južni kraj ima veći broj uvala. Ovaj južni kraj je i dublji i tu pristaju izletnički brodovi, jahte i jedrenjaci. Na plaži Egremni u suštini nikada nije gužva pošto ljudi verovatno odustaju zbog velikog broja stepenica. Egremni je plaža za one koji traže samoću i dobra je alternativa za popularniju plažu Porto Kaciki iako se ne preporučuje za porodice sa decom – ima mnogo stepenika, more vrlo brzo postaje duboko a i podvodne struje u ovom delu obale mogu da budu vrlo jake pa posle 5 ili 6 sati kreću talasi. Egremni je dostupna samo kolima i brodom u okviru nekog od izleta oko ostrva. Ako dolazite sa istočne obale, prođite Vasiliki, Ag.Petros, Dragano i Atani. Posle sela skrenite desno ka plaži i za nekoliko minuta ste na parkingu. Ako dolazite iz Lefkade morate proći Cukalades, Ag.Nikitas, Kalamici, Dragano i odatle na isti način kao što je gore opisano.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Jalos
Plaža Jalos (Gialos)
Lefkada-Porto Kaciki-40T
Plaža Porto Kaciki (Porto Katsiki)
Lefkada-Atani-14T
Atani (Athani)
Lefkada-Vasiliki-Ponti-11T
Vasiliki (Vassiliki)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)