www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Lefkada-Porto Kaciki-40C

Plaža Porto Kaciki (Porto Katsiki)

Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Grčka na dlanu preporučuje Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške

GPS koordinate: 38.60275238276595N  20.54919719696045E

Deo plaže desno od stepenica

Deo plaže desno od stepenica

Porto Kaciki je najpoznatija plaža na ostrvu i među najboljima u Sredozemlju. Jedna je od 7 plaža na Lefkadi koja je 2012. godine nagrađena Plavom zastavom. Uz impresivan krajolik i egzotičnu boju vode (ovde najbolje razumete zašto se ostrvo zove Lefkada), Porto Kaciki je vrlo popularna plaža u letnjim mesecima i gužva na uskom asfaltiranom putu koji se spušta ka obali je normalna. Zato se preporučuje dolazak u ranim prepodnevnim satima ili kasno popodne, posle 17h. S obzirom da je na zapadnoj strani, imaćete na raspolaganju nekoliko sati za uživanje.

U prošlosti su mogle da joj pristupe samo koze pa je naziv plaže (u prevodu “Luka koza”) sasvim logičan. Nakon što je postala vrlo popularna poslednjih godina, privlači na hiljade posetilaca svakog dana. Udaljena je 45 km jugozapadno od grada Lefkada, 9 km od sela Atani i 23 od Vasilikija. U blizini nema smeštajnih objekata.

Dugačka i uska, sa sitnim belim šljunkom, ova plaža je impresivna a dolazak do nje podrazumeva  spuštanje niz 100 stepenika.

Visoka stena u leđima plaže pravi odličnu hladovinu tokom većeg dela dana. Parking i 4 snack bara postoje na vrhu stepenica. Cene su nešto više nego na ostalim plažama. Parking mesta ima dovoljno, ali je oko 13 h sve puno. Parkiranje duž puta se, kao uostalom svuda u Grčkoj, podrazumeva. Na glavnom putu iz sela Atani, na mestu gde se odvaja uži put koji se spušta ka plaži, videćete tavernu Oasis koju retko ko preskoči. Osim dobre hrane, mesto je must-visit zbog spektakularnog pogleda na jedan kraj plaže Egremni.

Plaža je poznata širom Mediterana

Plaža je poznata širom Mediterana

Ležaljke i suncobrane možete iznajmiti. Na desnoj strani pre silaska na plažu postoje stepenice i mali kameni most na vrhu stena koji vodi do najudaljenije tačke koja se zove Zmajeva glava odakle možete slikati drugi deo Porto Kaciki plaže.

Ako dolazite sa istočne obale, prođite Vasiliki, Ag.Petros, Dragano i Atani. Ako dolazite iz Lefkade morate proći Cukalades, Ag.Nikitas, Kalamici, Dragano i odatle na isti način kao što je gore opisano.

Do Porto Kacikija se takođe može doći i taxi-brodom iz sela Vasiliki i Nidri.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Lefkada-Egremni-15T
Plaža Egremni
Lefkada-Jalos
Plaža Jalos (Gialos)
Rt-Lefkata-Ducato
Rt Lefkata (Dukato, Ducato)
Lefkada-Atani-14T
Atani (Athani)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)