www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Livadi-17-C

Plaža Livadi

Peščana plaža Šljunkovita plaža Za porodice sa decom Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.59811785776896N, 24.69205141067505E

Tasos-plaza-Livadi-13-U

Prelepa skrivani peščana plaža

Livadi (Λιβάδι) je lepa peščana plaža (ima i šljunka na pojedinim mestima) sa veoma čistom vodom koja se nalazi na južnoj obali Tasosa, između mesta Aliki i Astris. Od Limenasa je udaljen 37 kilometara.

U levom delu plaže postoje ležaljke i suncobrani (ispred kantine) koje dobijate besplatno uz piće a na meniju je i naša kafa (ona crna, neprevaziđena).

Dugačka je oko 200 i široka u proseku oko 30 metara. Sa glavne magistrale se spuštate neasflatiranim putem dužine manje od pola kilometra. Na samoj plaži ima dosta mesta za parkiranje. Nalazi se u neposrednoj blizini manastira Arhangela Mihaila koji se vidi na vrhu stene.

Prelepo more i blizini manastira Arhangela Mihaila čine ovu plažu must-visit mestom

Prelepo more i blizini manastira Arhangela Mihaila čine ovu plažu must-visit mestom

U levom delu plaže postoje ležaljke i suncobrani (ispred kantine) koje dobijate besplatno uz piće a na meniju je i naša kafa (ona crna, neprevaziđena) te nešto za prezalogajiti, dok je desni deo slobodan i tu možete da stavite svoj peškir i suncobran. Na plaži postoji tuš.

Plaža je dobra za porodice sa malom decom jer ima lep plićak ali pripazite mlađe naraštaje kad ulaze u vodu pošto ima kamenja. Okružena je bujnom prirodom, maslinjacima i visokim brdima pa sunce zalazi vrlo rano te je bolje da Vam ova plaža bude izbor za jutarnju kafu jer je kasnije hladnije. Na levom kraju su pećine i stene iza kojih je plaža Afroditi do koje možete da otplivate. Livadi je vrlo popularno mesto među kamperima i bekpekerima.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Aliki
Plaža Aliki (Alyki)
Tasos-Plaza-Arsanas-6-T
Plaža Arsanas (Afroditi)
Tasos-laguna-giola-jola-1-T
Jola (Giola)
Tasos-manastir-arhangela-mihajla-47-T
Manastir Arhangela Mihaila

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)