www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Atspas-CC

Plaža Acpas (Atspas, šećerna plaža)

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Za porodice sa decom Velika gužva Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Plaža dostupna kolima

GPS: 40.639333703424526N  24.51596975326538E

Pravi mali raj

Pravi mali raj

Ova neverovatna plaža se nalazi na zapadnoj obali Tasosa, oko 6,5 kilometara od Limenarije i oko 32 km od Limenasa. Acpas (Ατσπάς) je jedna od tri plaže koje pripadaju mirnom naselju Skala Marion (druge dve su Beba i gradska) i ujedno najjužnija, prva kada dolazite iz Limenarije odnosno poslednja ako stižete iz pravca Limenasa i Skale Prinos.

Acpas je jedna od tri plaže u mestu Skala Maries, prva kada dolazite iz pravca Limenarije.

Obratite pažnju da ne promašite put. Otprilike 3,3 km posle plaže Tripiti, kada ste već blizu Skale Maries, nailazite na raskrsnicu. Desno Vas put vodi za Skalu Prinos i Limenas a Vi idete pravo, putem koji Vas vodi u samo mesto Skala Maries. Na samom ulasku ćete videti plažu koja leži odmah ispod glavnog puta, sa leve strane. Ako dolazite iz Skale Prinos i Limenasa, raskrsnicu na kojoj u ovom slučaju skrećete desno ćete prepoznati jer dolazi posle nekih pola kilometra pravca na magistrali koja ide oko Skale Maries. Faktički, prođete ceo gradić i onda skrenete desno.

Ima fin pesak i kristalnu, plitku vodu (daleko, daleko od obale) koja privlači roditelje s malom decom. Mala je (dugačka jedva 50 metara) i zbog toga najčešće krcata.

Ležaljke i suncobran dobijate besplatno uz piće

Ležaljke i suncobran dobijate besplatno uz piće

Na plaži postoji kafić i ako poručite piće dobijate gratis ležaljke i suncobrane (slamnati su, egzotika samo tako). Iza njih je mreža za odbojku a još malo dalje i parking za kola. Ako tu nema mesta parkirajte se na putu. To je bar u Grčkoj sasvim normalno.

Sitan pesak i kristalna, plitka voda (daleko, daleko od obale) privlače roditelje s malom decom za koje je ovo pravi raj.

Sa leve strane (ako gledate sa obale) postoje stene koje su u određenim delovima dana u hladovini. Ne postoji tuš na plaži. Ako ogladnite, u centru mesta koje je udaljeno samo par minuta ćete pronaći mnoge taverne i restorane, prodavnice te pomenute druge dve plaže.

S obzirom da se nalazi na zapadu ostrva, dobar je izbor za popodnevno kupanje do zalaska sunca koji je ovde možda i najlepši na celom Tasosu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-Skala-Maries
Plaža Skala Maries (Marion)
Tasos-plaza-Tripiti-19-T
Plaža Tripiti (Trypiti)
Tasos-Manastir-Panaguda-10-T
Manastir Panaguda
Tasos-Maries
Maries i Skala Marion (Maries)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)