www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-plaza-Tripiti-19-C

Plaža Tripiti (Trypiti)

Peščana plaža Stenovita plaža Grčka na dlanu preporučuje Nema gužve Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.623594711231746N  24.54324245452881E

Tripiti je odlično mesto za opuštanje

Tripiti je odlično mesto za opuštanje

Tripiti (Τρυπητή) je popularna i velika peščana plaža sa zeleno-plavom vodom. Dugačka je oko 350 i široka oko 60 metara (među najširima na ostrvu). Nalazi se pored glavne magistrale koja ide od Limenarije i Potosa za Skalu Prinos. Lako se nalazi jer je dobro obeležena sa glavne džade od koje vodi neasfaltirani put do same plaže na kojoj su barovi sa obe strane. Kola možete da parkirate ispod drveća na oba kraja puta, u blizini pomenutih beach barova.

Nalazi se u neposrednoj blizini velikih turističkih kompleksa što joj dodatno povećava popularnost ali gužva nikada nije preterana. Limenarija je na oko 2,5 km istočno i tu ćete naći sve potrebne turističke sadržaje. Od Limenasa je udaljena 36 kilometara.

Plaža je dobila ime po formaciji koja liči na pećinu s rupom (“tripa” na grčkom) i nalazi se iza litice na desnom kraju.

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani kao i nekoliko mesta gde možete popiti piće

Na plaži postoje ležaljke i suncobrani kao i nekoliko mesta gde možete popiti piće

Lepota plaže je i u strmim liticama na oba kraja, prekrivenim gustom vegetacijom i visokim drvećem. Sitan pesak i plava voda stvaraju jedinstvenu, fantastičnu postavku koja pleni i ujedno privlači ljubitelje snorklinga jer je more veoma čisto. Na desnom kraju, iza pomenute litice, pronaći ćete formaciju koja liči na pećinu s rupom (“tripa” na grčkom) i plitkom vodom. Otud plaži ovo ime.

S obzirom da u vodi ima dosta kamenih ploča i da je pad dosta strm, nije dobar izbor sa ljude s malom decom. Eventualno zapadni deo plaže (desni ako gledate prema pučini) može da prođe. Kad smo već kod zapadnog dela, tu se nalaze hoteli Rodon i Blue Dream Palace čije ležaljke možete iznajmiti ili jednostavno popiti piće u njihovom baru i za to besplatno dobiti mogućnost korišćenja bazena. Ima još nekoliko hotela na plaži i u okolini čiji wi-fi signal možete da uhvatite na celom potezu.

Ležaljke dobijate gratis ako poručite piće a postoji i signal za bežični internet.

Iza stene na levom kraju se krije još jedna plažica

Iza stene na levom kraju se krije još jedna plažica

Plaža je generalno dobro organizovana, ima ležaljke, suncobrane i sportske sadržaje. Na sredini je mreža za odbojku a imate i tuševe, restorane i barove ispred kojih su pomenute ležaljke. One koje se nalaze na istočnoj strani (levo kad gledate prema pučini) su besplatne a iza njih, na samom kraju, nalazi se deo koji uglavnom koriste nudisti. Iza stene na ovom kraju plaže se nalazi još jedna plažica do koje možete otplivati (podeljena je niskim rtom na dva dela) a iza nje Vas čeka Stelakis, jedna od najdužih plaža na ostrvu koja se proteže sve do Limenarije.

Kao što je već pomenuto, i pored svih navedenih sadržaja i lepote same plaže, retko kad ima gužve i mesto je odlično za odmor i opuštanje.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Stelakis-19-T
Plaža Stelakis
Tasos-plaza-Atspas-TT
Plaža Acpas (Atspas, šećerna plaža)
Tasos-Metalia-5-T
Plaža Metalia
Tasos-Limenaria-Limenarija
Limenaria (Limenarija)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)