www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Plaza-Arsanas-6-C

Plaža Arsanas (Afroditi)

Peščana plaža Nema gužve Suncobrani i ležaljke Plaža dostupna kolima Plaža dostupna samo peške Plaža dostupna brodom

GPS: 40.598020N  24.695925E

Arsanas je desna uvala dok je odmah pored plaža Livadi

Arsanas je desna uvala dok je odmah pored plaža Livadi

Arsanas (Αρσανάς, poznata i kao Afroditi) je mala, poludivlja uvala koja se nalazi na jugoistoku ostrva, tačno ispod manastira Svetog Arhangela Mihaila, odmah pored plaže Livadi. Od Potosa je udaljena oko 13 kilometara.

Do izolovane uvale Arsanas (Afroditi) se može doći kolima ili sa plaže Livadi i to plivajući ili pešaka.

Do Arsanasa se može doći izletničkim brodićem, pešaka od manastira (tu možete parkirati auto i spustiti se strmom i uskom stazom) ili plivanjem odnosno pešaka sa već pomenute plaže Livadi na kojoj takođe postoji parking za kola sa koga se vidi makadam koji vodi ka susednoj uvali. Na makadam se nastavljaju utabana kozja staza kroz borovinu i stepenice kojima se za par minuta spuštate do ovog malog skrivenog raja.

Nemojte da se iznenadite ako iznad plaže vidite kola, to su uglavnom džipovi i to rent a car varijante mada ima i drugih jer put u suštini i nije toliko loš. Ako ste u toj priči, skrenite sa glavne magistrale ka plaži Livadi i posle nekih 200 metara ćete na žičanoj ogradi videti putokaze koji Vas vode levo ka Arsanasu.

Na plaži uglavnom nema gužve mada je posećuju izletnički brodići

Na plaži uglavnom nema gužve mada je posećuju izletnički brodići

Voda je tirkizna, veoma čista i malo hladnija nego na nekim drugim mestima na Tasosu zbog postojanja dva prirodna izvora iz kojih se hladna planinska voda sliva niz stene. Plaža je peščana, ali nije baš najbolji izbor za porodice sa veoma malom decom jer je u plićaku uglavnom kamenje.

Voda je malo hladnija zbog dva izvora iz kojih se sliva planinska voda niz stene.

Afroditi je kao što rekosmo veoma mala plaža, dugačka svega 60-70 metara. Na njoj ne postoji nikakav ugostiteljski objekat, ali ima ležaljki i suncobrana. S obzirom da je manje poznata i da je pristup plaži malo otežan, uglavnom nema velike gužve, mada izletnički brodovi vole ovde da pristanu. Okružena je predivnom gustom vegetacijom i niskim šumovitim liticama koje prave dobru prirodnu hladovinu.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Livadi-17-T
Plaža Livadi
Tasos-plaza-Timonia-7-T
Plaža Timonja (Timonia, Thimonia)
Tasos-Aliki
Plaža Aliki (Alyki)
Tasos-laguna-giola-jola-1-T
Jola (Giola)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)