www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Pefkari-47-C

Plaža Pefkari

Peščana plaža Šljunkovita plaža Plaža nagrađena plavom zastavicom Za porodice sa decom Srednje zauzeta Suncobrani i ležaljke Taverna ili kafić na plaži Kamp Plaža u naseljenom mestu Parking u blizini Prodavnica u blizini Smeštaj u blizini Sportski sadržaji Tuševi Plaža dostupna kolima

GPS: 40.61532068583574N  24.59965467453003E

Pefkari je najpoznatiji po prelepoj peščano-šljunkovitoj plaži

Pefkari je najpoznatiji po prelepoj peščano-šljunkovitoj plaži

Plaža u Pefkariju (Πευκάρι) se sastoji iz dva dela, odnosno dve uvale koje razdvaja šumoviti rt. Uvala bliža Limenariji (zapadna) ima Plavu zastavu, dugačka je oko 300 metara i uža je od ove dve. Peščana je, ali u vodi ima i peska i šljunka. Ipak, voda je veoma čista, a dubina se postepeno povećava. Najgore od svega su kamene ploče na ulazu u vodu pa nije baš najsrećniji izbor za ljude s malom decom mada negde između sredine i desnog kraja plaže postoji deo koji je ok.

Pefkari je maleno letovalište između Potosa i Limenarije.

Plaža je organizovana, ima tuševe, ležaljke i suncobrane koji se iznajmljuju ili dobijaju besplatno ako naručite piće (ovako je na većini plaža na Tasosu). Duž cele plaže ćete naći vile i hotele, taverne i barove a tu su i centar za vodene sportove i ronilački klub. Najveća mana joj je što nema prirodne hladovine, ali većina hotela ima svoje restorane i barove uz samu plažu.

U mestu postoje dve plaže odvojene šumovitim rtom

U mestu postoje dve plaže odvojene šumovitim rtom

Druga uvala Pefkari, jugoistočna, bliža je Potosu (udaljena je manje od kilometar) i od prve je odvaja samo pomenuti greben. Leži ispred kampa „Pefkari“ i hotela Alexandra Beach. Nije u potpunosti organizovana pa tako ležaljke postoje samo u levom delu (bliže Potosu, ispred hotela) dok je desni deo prazan. Nešto je duža od prve (oko 350 metara) i šira tako da je gužva manja.

Plaža u Pefkariju ima Plavu zastavu što govori o čistoći vode i organizovanosti.

Kako nije na celoj plaži dobar pristup vodi morate malo da istražujete pogotovo ako ste sa decom. Držite se dela ispred kampa jer je tu voda lepša a pristup vodi bolji nego ispred pomenutog hotela.

Samo mestašce Pefkari je nekada bilo mesto okupljanja ribara dok je danas čisto turističko naselje, malo, s dve već opisane prelepe plaže. Nalazi se na jugu ostrva, između Limenarije (udaljena oko 3 km) i Potosa (manje od kilometar). Od Limenasa je udaljen 41, a od Skale Prinos oko 26 kilometara.

Duž plaže ćete pronaći mnogo taverni i barova

Duž plaže ćete pronaći mnogo taverni i barova

Pefkari je veoma malo mesto u kome nemate čak ni normalnu prodavnicu pa ćete za sve morati da idete u Potos koji je, na sreću, udaljen manje od kilometra. Takođe, ovo je mesto za oni koji žele miran odmor dok Vas bogat noćni život čeka takođe u Potosu.

Pefkari je najmanje naselje na ostrvu, ali sa puno aktivnosti i čine ga dve velike uvale koje razdvaja šumoviti rt. Tu ćete naći uglavnom hotele, restorane i barove. Hoteli su smešteni odmah uz predivnu plažu, manji su i svi imaju svoje restorane i barove. Pijete piće i klopate uz more…uživate u predivnom pogledu, šumu talasa i mirisu borove šume… Duž cele obale su kišobran borovi koji su vrlo karakteristični za ostrvo. Omiljena je destinacija među porodicama sa decom. Tu se nalazi i pomenuti kamp sa prodavničicom.

Pefkari je mirno mesto, po meri onih kojima je potreban pravi odmor. Kome je do provoda i noćnog života, tu je obližnji Potos čije su ulice prepune turista, kafića i taverni načičkanih jedni do drugih. Ovde je gužva ogromna i mesto je sušta suprotnost mirnom Pefkariju.

U Pefkariju nema velikih marketa, pekara, mesara, apoteka, ali Potos je kao što je već rečeno na manje od kilometar. Ipak, ono najosnovnije možete da kupite u nekoliko manjih prodavnica (peciva i giros, ali nema voća, povrća i hleba).

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-San-Antonio-13-T
Plaža San Antonio (Agios Antonios)
Tasos-Metalia-5-T
Plaža Metalia
Tasos-Potos
Potos
Tasos-Teologos
Teologos (Theologos)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)