www.amostravel.rs - Kompletna ponuda apartmana i hotela za letovanje 2017.

Tasos-Plaza-Kekes-22-CC

Plaža Kekes

Peščana plaža Stenovita plaža Nema gužve Taverna ili kafić na plaži Parking u blizini Smeštaj u blizini Plaža dostupna kolima

GPS: 40.604276N  24.726797E

Na levom i desnom kraju postoje peščane uvalice

Na levom i desnom kraju postoje peščane uvalice

Plaže na Tasosu su uglavnom peščane ili šljunkovite i Kekes (Κεκές) je jedna od retkih stenovitih. Skrivena je i s puta potpuno nevidljiva. Većina turista za nju nikada nije ni čula pa ćete verovatno zateći veoma mali broj ljudi koji vole nešto drugačije od dugačkih, komercijalnih, peščanih plaža punih turista. Pravo mesto za opuštanje uz intenzivan miris borovine i veoma čisto more…Od Potosa je udaljena nešto više od 17 kilometara.

Kekes je zapravo dugačak pojas ravnih belih stena na kojima se možete sunčati, a sa leve i desne strane se nalaze dve veoma male, peščane uvale. Ono što je još razlikuje od drugih plaža na Tasosu je i odsustvo dugačkog plićaka koji je karakterističan za većinu. Za razliku od onih na kojima treba dosta da se ide da bi se došlo do dublje vode, ovde se u vodu koja je duboka između 2 i 3 metra silazi stepenicama koje su postavljene na nekoliko mesta ili skakanjem sa stena. Nema ležaljki i suncobrana za iznajmiti. Dakle, plaža nije idealna za ljude sa malom decom, mada postoje dve pomenute male, peščane plažice.

Taverna "Skidia" je odlično mesto za opuštanje

Taverna “Skidia” je odlično mesto za opuštanje

Kekes je jedno od retkih mesta za ljubitelje stena i pravog opuštanja. Osim taverne i bungalova nema nikakvih drugih sadržaja.

Ako dolazite iz pravca Limenarije i Potosa, prođite manastir Svetog Arhangela Mihaila i vozite dalje prema čuvenoj plaži Aliki. Nakon što prođete plažu Timonia, ispod istoimenog hotela, nailazite na oštriju krivinu posle koje ćete videti manji vidikovac pored puta sa kojeg se desno vide plaža i hotel Timonia. Posle svega par metara ćete uz sam put videti reklamnu tablu za plažu i tavernu “Skidia” do kojih imate još oko 300 metara. Nedugo zatim primetićete sa svoje desne strane još jednu tablu kod koje se isključujete sa magistralnog puta desno i dalje nastavljate veoma dobrim i ne mnogo strmim zemljanim putem. Ako vidite novije kuće sa leve strane, znači da ste promašili skretanje i da treba da se vratite malo nazad.

Kad skrenete sa glavnog puta prvo prolazite kapiju i ulazite u veliko dvorište puno borovine. To su u stvari Kekes bungalovi od kojih se spuštate dalje prema moru dok ne naiđete na tavernu “Skidia” koja je pored same obale. Nudi veliki izbor domaćih jela spremljenih u tradicionalnoj, zidanoj pećnici. Sam restoran i celo okruženje su zaista jedinstveni. Pored taverne je veliki parking u hladu borova, a postoje i ljuljaške za decu. S obzirom da je najbliža prodavnica čak u Alikiju, obavezno ponesite hranu i vodu jer osim taverne i improvizovanog nudističkog kampa u šumici preko puta nema nikakvih drugih sadržaja. Gde god da prođete između borova izbijate na već opisane bele stene.

O Grčkoj

Pročitajte

Arhitektura Grčke

Arhitektura-partenon-cover

Arhitektura antičke Grčke je imala uticaj na mnoge svetske arhitektonske stilove i pokrete tokom vekova, na primer na renesansni i neoklasični. Mnoga svetski poznata remek dela su bila inspirisana grčkom arhitekturom, naročito antičkom odnosno dorskim, jonskim i korintskim stilom...

Morska kornjača Caretta Caretta

zakintos-caretta-caretta-zanimljivosti-1

Morska kornjača Caretta Caretta je pod zaštitom zbog rizika nestajanja, a može se naći na Zakintosu i Kefaloniji...

Halkidiki

halkidiki-geografija-i-klima-12

Halkidiki je poznato poluostrvo u severnoj Grčkoj, u centralnom delu najveće regije Grčke – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa prefekturom Solun...

Tasos-plaza-Timonia-7-T
Plaža Timonja (Timonia, Thimonia)
Tasos-Aliki
Plaža Aliki (Alyki)
Tasos-manastir-arhangela-mihajla-47-T
Manastir Arhangela Mihaila
Tasos-Plaza-Agios-Joanis-19-T
Plaža Agios Joanis-Tasos (Agios Ioannis, Babouras)

011/34-46-880
011/77-000-50
011/77-000-60
060/30-33-623
060/30-33-624
060/30-33-625
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)